Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЦЕ ЦІКАВО
ЗДОРОВ'Я— НА КІНЧИКУ ГОЛКИ
Чжень-цзю-терапія розшифровується так: «чжень» — акупунктура, «цзю» — припікання, прогрівання спеціальною травою моксою. Методика зародилася у стародавніх Кореї та Китаї і налічує більш як п'ять-шість тисяч років. Однак досі всі таємниці цього мистецтва лікування не розкриті. Ніхто не може пояснити, чому в одного голкотерапевта лікування не дає результату, а інший ставить на ноги хворих, від яких відмовилася офіційна медицина. Саме до таких належить Елла Тен, талановитий лікар-невропатолог і рефлексотерапевт. Її ім'я добре відоме в різних країнах, у тому числі й в Україні, де Елла Олексіївна 13 років допомагала людям і де живе її сім'я. За 40 років лікарської практики через її руки пройшли тисячі хворих, яким вона повернула здоров'я або дала друге життя.

Уже п'ять років Елла Олексіївна працює в Поліцейській клініці Арабських Еміратів. Там з нею і зустрілася наша кореспондент.
У роду Тен було багато цілителів, і це мистецтво передалося їй у спадок. Сім'я жила на Далекому Сході, дідусь був прекрасним мануальником — лікував руками, а Еллині батьки добре розумілися на травах. Ще підлітком, граючись, вона ставила голки собі, мамі з татом, сусідам, друзям — і всім допомагало. Але як фах усе ж обрала філологію.
Після закінчення університету Елла Олексіївна жила і працювала в Якутську, займала високу адміністративну посаду. А вечорами до її будинку тягнулася черга з тих, хто потребував лікування. Невдовзі перед нею постало питання вибору. «Я зрозуміла, що в будь-якому разі до мене йтимуть люди, і відмовити їм я не зможу. Так голковколювання з хобі перетворилося на професію»,— пояснює лікар.
У 90-х роках у московському центрі «Еніум», що займається вивченням паранормальних явищ і здібностей, її обстежували і сказали, що така здатність трапляється дуже рідко. Підвищена температура в долонях (32 градуси при нормі до 29) і дуже сильна перетворювальна енергетика, дозволяють Еллі Олексіївні лікувати навіть немовлят.
Запрошення приїхати на роботу до Києва вона отримала в 1992 році. Але виявилося, що документи, видані вже неіснуючою на той момент Академією наук, недійсні. Так у 40 років вона стала студенткою вдруге, вступивши до Медичного інституту Української асоціації народної медицини.
Акупунктура — не просто технічне втикання голок, а процес передачі донорської енергії (енергії лікаря) хворому. Тому лікар повинен бути сам тричі здоровим: фізично, психічно і морально. Очевидно, на рівні взаємодії різних біополів голкотерапія і працює.
Діагноз лікарю Еллі нести з собою не треба — вона поставить його сама. «Мені достатньо подивитися на людину, її ходу, обличчя, очі, мову, малюнок вен на руках, живіт, рукостискання, тембр голосу, послухати її пульс, зробити експрес-діагностику рукою. Я не питаю хворого, я знаю і сама показую, де у нього болить»,— говорить Елла Олексіївна, але в деяких випадках обов'язково направляє пацієнта на традиційне обстеження.
«У стародавніх книгах з голкотерапії є такий вислів: «Немає невиліковних хвороб, є невиліковні люди». Це чотири типи людей: бідні (не мають коштів на якісну їжу), жадібні (не підуть до хорошого лікаря, можуть і взагалі не звертатися до фахівця), нетерплячі (хочуть результат відразу ж, можуть бігати від лікаря до лікаря замість лікуватися) і неслухняні (не дослухаються порад, ведуть нездоровий спосіб життя). Всі інші хворі виліковні»,— говорить Елла Тен.
Акупунктура ефективна при хронічних захворюваннях, реабілітації хворих, відновленні здоров'я. Голкотерапія допомагає при бронхіальній астмі, артриті, цукровому діабеті ІІ, псоріазі, безплідності, імпотенції, ДЦП, міопії та інших захворюваннях. Онкохворим допомагає відновитися після променевої терапії. На відміну від медикаментозного лікування, акупунктура має більш тривалий ефект. Крім того, голкотерапія справляє на організм омолоджуючу дію і навіть продовжує життя. До речі, у лікаря Елли в її 58 років жодної зморшки на обличчі, струнка фігура. Вона легка і рухлива.
На жаль, не всі хвороби можна вилікувати акупунктурою. Це — психічні захворювання, наркоманія та алкоголізм, венеричні хвороби. Навіть найкращий голкотерапевт не допоможе курцю, якщо у того немає волі розлучитися зі шкідливою звичкою.
«Заражень через голки історія акупунктури не знає,— говорить лікар Елла.— Спеціально читала про це, але жодного достовірного і підтвердженого факту не знайшла. Хоча раніше голки навіть не дезинфікували, просто витирали ганчіркою». Голки для акупунктури мають спеціальну заточку, їхній кінець не гострий, як у голках для ін'єкцій, а круглий. Така голка не проколює, а ніби «розсовує» шкіру, не пошкоджуючи судини, тому, як правило, кровотечі немає. До того ж голки переважно одноразові.

Марина ФЕДЯНІНА, Укрінформ
також у паперовій версії читайте:
  • ДИВОВИЖНИЙ СВІТ ДЕЛЬФІНІВ
  • ЩОСЕКУНДИ НА ПЛАНЕТІ НАРОДЖУЮТЬСЯ ТРИ ДИТИНИ
  • У МОСКВІ ЖИТИ ДЕШЕВШЕ, НІЖ У ЛУАНДІ
  • КОТЛЕТИ ПО-КИЇВСЬКИ ПРИДУМАЛИ В ПАРИЖІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».