Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЇСТІВНІ ВИТВОРИ МИСТЕЦТВА
Скульптури американки Сари Кауфман зі штату Вісконсін навряд чи коли-небудь опиняться у Луврі. Зазвичай їх виставляють у вітринах крамниць, адже жінка обрала незвичний матеріал для створення своїх шедеврів — сир, повідомляє gazeta.ua.

Свою першу роботу із сиру Сара створила ще 1981 року для участі у виставці сирної продукції. Вона мала назву «Пікассо» і була виготовлена із пармезану. У той час жінка очолювала Американську молочну асоціацію у штаті Вісконсін.
1996-го Кауфман вирішила зайнятися винятково мистецтвом і почала робити скульптури із сиру на замовлення. Їй найбільше до вподоби працювати з м'яким сиром «Чеддер», який виготовляють в її штаті.
На відміну від більшості митців, які мріють, щоб їхні витвори стали безсмертними, місіс Кауфман хоче лишень прикрасити смачний обід чи закуску. Втім, жінка зізналася, що деякі люди соромляться жувати витвір мистецтва, тому вона завжди відламує перший шматок сама, аби показати всім приклад.
Додамо, що 46-річний шеф-кухар із британського міста Лестер — Віпула Азукорале — виготовляє скульптури з масла. Він став скульптором після того, як утратив роботу.

РОБОТА НАВЧИЛИ ГРАТИ У БІЛЬЯРД
Willow Garage — молода компанія, що займається розробкою інтелектуальних і багатофункціональних роботів для повсякденного використання в ролі домашніх помічників, щоб «і підлогу підмітали, і пиво приносили», повідомляє PhysOrg.com. Їхня нова розробка (Personal Robot-2) — чотириколісний (всі колеса керовані) апарат, який володіє двома руками і здатний виконувати найрізноманітніші дії. Зріст робота трохи нижчий від середньої людини.
Гра в більярд — ще один приклад адаптації PR2 до навколишнього світу. Для того щоб машина утримувала кий, довелося створити спеціальні пристосування. Однак головне — софт, що дає змогу роботові розпізнавати кулі на столі й вибирати напрямок удару. В ролі основи для цієї програми Willow Garage використовувала відкриту комп'ютерну бібліотеку більярду FastFiz Алона Альтмана зі Стенфорда, до якої входять «фізичний движок» і правила гри.
Ще раніше PR2 навчили вільно подорожувати офісною будівлею, шукати стінні розетки і заряджатися від них, а також складати рушник — це для нього непросте завдання, з огляду на нескінченність і непередбачуваність форм, які можуть приймати м'які предмети.
також у паперовій версії читайте:
  • МАНДРИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».