Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
РОЗКРИТО СЕКРЕТ ФІЛЬМІВ ЖАХІВ
Американські вчені з Університету Каліфорнії з'ясували, чому глядачі так бояться фільмів жахів. Виявляється, найбільше враження на них справляють сцени з несамовитими криками героїв, повідомляє Укрінформ.

Експерти з'ясували, що творці фільмів жахів спеціально розподіляють крики у стрічці так, аби максимально вплинути на глядача: вони лунають у найнесподіваніший момент, і їх неможливо ігнорувати.
Музикознавець Джеймс Верзбицький з Університету Сіднея зазначає, що фахівці часто навмисно спотворюють звуки, щоб сильніше налякати глядачів. Наприклад, у картині Альфреда Хічкока «Птахи» всі крики пернатих, за винятком сцени в зоомагазині, створені штучно за допомогою електроніки.
Справжній крик жаху важко відтворити на знімальному майданчику або в студії під час озвучування, тому звукорежисери часто використовують один і той самий у багатьох картинах. Приміром, страшне волання, відоме як «Крик Вільгельма» з вестерна «Далекі барабани» (1951), використовували близько 200 разів у інших фільмах.

ВАНТАЖНИКІВ ЗАМІНЯТЬ РОБОТАМИ
Раффаелло Д'Андреа, професор Швейцарської вищої технічної школи у Цюріху, розробив у співдружності з американською компанією Kiva Systems принципово нову систему з обслуговування складу, повідомляє Укрінформ.
Підприємства, що спеціалізуються, скажімо, на торгівлі за каталогами, а тому розсилають своїм замовникам величезну номенклатуру товарів (книжки, одяг або інші вироби), навряд чи зможуть обійтися без такої системи, оскільки вона обіцяє їм безліч переваг. Нинішня складська автоматика видається професорові надто неповороткою.
В основі нової системи — сотні роботів, що самостійно рухаються сюди-туди територією складу. Це не дистанційно керовані, а автономні пристрої. Вони беруть товари, розташовані в центральній частині складу, і доправляють їх до пакувальних столів, розміщених уздовж стін приміщення. А там уже люди пакують їх і готують до розсилки.
У роботів є чималий набір сенсорів: відеокамери, інерційні датчики та інфрачервоні фотоелементи. Крім того, вони підтримують безпроводовий зв'язок із центральним комп'ютером.
Нині інноваційними системами компанії Kiva Systems обладнано понад десяток складських приміщень, у найбільшому з яких працює більш ніж тисяча роботів, що самостійно рухаються.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • РЕКОРДИ
  • ФАКТ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».