Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
НА «ТРИ З МІНУСОМ»
Чимало експертів украй негативно оцінює результати перших ста днів діяльності Президента України Віктора Януковича.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в оприлюднених на прес-конференції результатах експертного опитування «100 днів Президента Віктора Януковича», проведеного фондом «Демократичні ініціативи».
«Загалом 19 експертів, які взяли участь в опитуванні, оцінили перші дії Президента В. Януковича критично і вкрай негативно»,— заявила науковий керівник названого фонду Ірина Бекешкіна.
За її словами, за запропонованою в методології дослідження оціночною шкалою від 0 до 10 балів середня оцінка діяльності глави держави становила 2,7.
До негативних дій експерти віднесли (за рівнем значущості): підписання харківських угод із Росією; формування уряду та кадрові призначення; заяви глави держави про позаблоковий статус України і відсутність у неї євроатлантичних перспектив; підтримка Президентом дій фракції Партії регіонів зі створення коаліції з деякими депутатами у Верховній Раді; дії глави держави у гуманітарній сфері; відсутність системного бачення необхідних реформ; імітація боротьби з корупцією; неправовий характер дій, постійне ігнорування Конституції та законів України; монополізація впливу на суди; облаштування інфраструктури для полювання в Сухолуччі.
Серед позитивних результатів діяльності було відзначено (за значенням): підписання угоди про демаркацію російсько-українського кордону; відновлення керованості системи державної влади; заява Президента про пріоритетність європейської інтеграції; підписання Закону «Про державний бюджет на 2010 рік»; створення Комітету з економічних реформ при Президентові України.
Суперечливою також експерти назвали відмову України від високозбагаченого урану.
Експертне опитування проводили 24–31 травня 2010-го. За критерії оцінок було взято ст. 1 Конституції, де державу визначено як «суверенну, незалежну, демократичну, соціальну, правову».
Усього було отримано 19 відповідей від таких експертів: Ірини Бекешкіної, Лілії Гонюкової, Діани Дуцик, Ігоря Жданова, Віктора Зам’ятіна, Євгена Захарова, Вадима Карасьова, Світлани Конончук, Володимира Кучера, Олександра Литвиненка, Михайла Міщенка, Ростислава Павленка, Олександра Палія, Олександра Северина, Василя Стоякіна, Олександра Сушка, Вікторії Сюмар, Юлії Тищенко, Володимира Фесенка.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • НОВІ ЗАСАДИ ВНУТРІШНЬОЇ Й ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ
  • ЯНУКОВИЧ ОГОЛОСИВ ПРО ПОЧАТОК РЕФОРМ
  • НАБЛИЖАЄМОСЯ ДО «РОЗВИЛКИ»?

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».