Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ШЛЮБНУ ЦЕРЕМОНІЮ ПРОВІВ РОБОТ
У Японії відбулося перше весілля, реєстратором якого був робот, повідомляє tsn.ua. Звуть залізну красуню, виготовлену компанією Kokoro,— I-Fairy. Вона має півтора метра на зріст, палаючі очі, пластмасові косички і металевий голос.

Шлюбна церемонія відбулася на даху ресторану в парку Хібія, що в центрі Токіо. На голові I-Fairy красувався вінок із квітів. Дроти з-під неї вели за чорну завісу, де оператор давав команди.
«Було дуже весело. Гадаю, японці вже майже переконані, що роботи — друзі. У першу чергу це розуміють ті, хто працює в галузі робототехніки, але останнім часом люди все частіше бажають, аби машини завжди були поруч»,— визнала наречена, 36-річна Сатоко Іноуе, співробітниця Kokoro.
«Було б краще, якби робот був трохи розумнішим, проте він і так дуже добре показав себе»,— зазначив новоявлений чоловік, 42-річний Томохіро Сібата, професор робототехніки Інституту науки і техніки Нари.
I-Fairy коштує близько 6,3 млн ієн (68 тис. дол.). Трьох таких самих вже продали в Сінгапурі, США та Японії.
Нагадаємо, що Японія є лідером у робототехніці. Промислові моделі на заводах давно вже стали звичною справою, останнім часом роботів посилено просувають у повсякденне життя. Так, Honda працює над адроїдом, що ходить і має вигляд дитини, інші фірми сконцентрувалися на створенні моделей, які розважатимуть людей похилого віку і гратимуть у бейсбол.
Kokoro, девіз якої: «Зворушити серця людей», виготовляє також гігантських рободинозавров для виставок і андроїдів, що здатні сміятися. Вона є дочірньою компанією Sanrio, якій належать права на Hello Kitty та інших персонажів японської поп-культури.

УПЕРШЕ ОТРИМАЛА ПАСПОРТ У 109 РОКІВ
Жительці Казахстану Казині Ісмаїловій уперше в житті видали посвідчення особи, повідомляє Укрінформ. Нині жінка проживає в селі Червоний Яр з єдиним сином та шістьма онуками. Старій, через відсутність паспорта та свідоцтва про народження, свого часу не оформили пенсію. Рідні вважали, що самі можуть утримувати її.
Нещодавно за архівними документами вдалося встановити, що Казина народилася 1901 року в селі Койтас Єнбекшильдерського району Акмолинської області. У 1970-х роках вона жила в Омській області Росії, цей факт також віднайшли в архівах. Як 109-річній довгожительці вдалося обходитись без паспорта і не потрапити у поле зору влади під час неодноразових переписів населення, чиновники зрозуміти не можуть. Однак посвідчення особи Казині Ісмаїловій оформили, і в управління юстиції вона прийшла за ним самостійно.
Жінка почувається добре і багато що пам'ятає зі свого життя.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • ЗНАХІДКИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».