Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
МІЛІТО — РАЗ, МІЛІТО — ДВА, «ІНТЕР» — ЧЕМПІОН
Кажуть, один у полі не воїн. Головний тренер «Інтера» Жозе Моуріньо переконливо спростував це твердження, відсвяткувавши разом зі своєю командою перемогу над «Баварією» на мадридському «Сант’яго Бернабеу».

Вболівальники «Інтера» благають тренера залишитися, але той ефектно попрощався з ними, поставивши переможну крапку у фінальному матчі Ліги чемпіонів. Наступного сезону Моуріньо буде господарем, а не гостем на мадридському стадіоні. Сюди — у «Реал» — швидше за все перейде тренер, який вдруге виграв Лігу чемпіонів.
Фінал «Інтер» — «Баварія» сприймався не як матч двох найсильніших команд континенту, а як двобій тренерів Жозе Моуріньо та Луї ван Гала. Колись вони працювали разом у «Барселоні»: ван Гал — головним тренером, а Моуріньо — асистентом. Але після фінального свистка хтось із них мав стати в один ряд з Ернстом Хаппелем та Оттмаром Хітцфельдом. Річ у тім, що Моуріньо вигравав Лігу в 2004 році з «Порту», а ван Гал — у 1995-му з «Аяксом». Голландець учить своїх футболістів вигравати красиво, а португалець — просто вигравати.
З перших хвилин «Баварія» заволоділа ініціативою. Перевага німців у володінні м’ячем та кількості ударів по воротах була просто вражаючою. Загальні цифри — 70 відсотків на користь «Баварії» та 21 удар проти 12 в «Інтера». Проте сухі цифри тільки підкреслюють ту драму, яку пережила німецька команда. Перші п’ятнадцять хвилин атака «Баварії» не давала «чорно-синім» захисникам і голкіперу Жуліо Сезару ні хвилини спокою, але навіси та удари Оліча та Роббена не досягали мети. А «інтерівці» тим часом лише пристрілювалися до воріт Бутта. Першим дзвіночком став удар Снейдера на 18-й хвилині, за ним ще один, а там і до Міліто справа дійшла. Аргентинець отримав м’яч ледь не вперше за гру, обробив і переправив у ворота Бутта. Після цього «Баварія» великими силами пішла вперед і ледь не пропустила контратаку за участю Ето’О, але захисники встигли вчасно перехопити камерунця. Наприкінці першого тайму команди могли створити по шедевру, але удар при падінні Снейдера прийшовся в голкіпера «Баварії», а після прострілу ван Боммела м’яч пролетів поруч зі стійкою.
Другий тайм розпочався моментом, який довго ще буде снитися Томасу Мюллеру. Отримавши пас в центрі штрафного майданчика, він при падінні бив по воротах, однак Жуліо Сезар був на висоті. Продовжував активно діяти на вістрі атаки Роббен, але голландському півзахисникові цього вечора не вистачало футбольного щастя. Можливо, після цього матчу президент «Реалу» Флорентіно Перес разом з Моуріньо захоче повернути до свого клубу двох вигнанців. Снейдер і Роббен, які минулого року пішли з королівського клубу, у фіналі Ліги чемпіонів були кращими у складі своїх команд. Інтригу матчу вбив Міліто, який на 71-й хвилині обвів ван Бюйтена і переграв Бутта. Ван Гал у намаганні грати у красивий футбол, який приносить результат, поступився генію закритого футболу — Моуріньо. Тож «Інтер» святкує перемогу над «Баварією» з рахунком 2:0. Анатолій Тимощук на полі так і не з’явився, хоча був у чудовій формі і прагнув грати. Тепер Україна має свого віце-чемпіона Ліги чемпіонів.
Луї ван Гал, головний тренер «Баварії»:
— Щоб грати на рівних із командою «Інтер», потрібно бути в найкращій формі. Матч вийшов саме таким, як я й очікував. Ми домінували, а «Інтер» грав на контратаках. Захищатися набагато простіше, ніж атакувати. Однак немає сумніву, що саме «Інтер» заслуговував на цю перемогу. Наш суперник продемонстрував відмінну гру. Я хочу поздоровити Жозе Моуріньо. А також хочу подякувати своїм гравцям. Вони прагнули перемогти. Можливо, нам не вистачало креативності Франка Рібері.
Жозе Моуріньо, головний тренер «Інтера»:
— Ми заслужили цю перемогу. В «Інтері» я зробив усе, що мав зробити. Я вписав своє ім’я в історію команди. «Сан-Сіро» став для мене домівкою. Тут я був щасливим, хоча не можу сказати це про італійський футбол. Шанси на те, що я піду, більші, ніж на те, що залишуся. Це можна впевнено стверджувати. Мені потрібний ризик. Якщо я приїду в Іспанію грати проти «Барселони» — суперкоманди — це буде неймовірним викликом, який я хочу прийняти й спробувати разом з «Реалом» виграти Лігу чемпіонів. Я не схильний до того, щоб довго залишатися в будь-якому клубі, мені потрібна гонка амбіцій, новий ризик. Хочу підкреслити, що ще ні з ким не говорив у «Реалі» і в нас немає ніякої угоди. Просто це єдиний клуб, який може змусити мене піти.
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРЕМОЖНИЙ ДЕБЮТ МАРКЕВИЧА
  • «АЗОВМАШ» ЗАХИЩАЄ ТИТУЛ
  • «КОМАНДУ МРІЇ» ЗУПИНИЛИ ЧЕХИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».