Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
В ЯПОНІЇ ЗНЯЛИ НОВІ СЕРІЇ МУЛЬТФІЛЬМУ ПРО ЧЕБУРАШКУ
Знаменитий мультфільм про пригоди Чебурашки і його друзів, створений понад сорок років тому, зажив другим життям завдяки зусиллям російських, японських і південнокорейських майстрів. Вони наново зняли лялькову стрічку «Крокодил Гена» і додали ще дві нові історії — «Чебурашка і цирк» і «Поради Шапокляк», повідомляє NEWSru.ua. Передпрем'єрний показ мультфільмів, першими глядачами яких стали школярі, що вчаться при посольстві Росії в Японії, з успіхом відбувся в Токіо.

Як розповів режисер Макото Накамура, для нього важливо в першу чергу дізнатися думку російської аудиторії. «Мені сподобалася реакція глядачів, діти сміялися — це найкраща оцінка моєї праці»,— наголосив він.
За словами мультиплікатора, «робота над проектом від ідеї до завершення зйомок тривала близько п'яти років».
У мультфільмі «Чебурашка і цирк» головний герой вирішив стати жонглером, а крокодил Гена — навчитися танцювати на дроті. Їм не вдається втілити мрію, проте вони допомагають стати артисткою цирку дівчинці Маші.
У «Порадах Шапокляк» ідеться про те, як до міста приїхав фокусник на пенсії, котрий шукає онуку, а друзі йому в цьому допомагають. Шкідлива стара Шапокляк зі щуром Ларискою, як і раніше, не дає нікому спокою. Спочатку вона намагається зірвати циркову виставу, а потім відкриває платне бюро корисних порад і вдається до шахрайства.
На запитання, чи має намір Накамура знімати продовження мультфільму, він зазначив, що поки це не входить до його планів. «Можливо, тепер цю естафету підхоплять російські режисери-мультиплікатори»,— резюмував він.
Про крокодила Гену і його друзів у Країні Вранішнього Сонця вперше дізналися 2001 року. Відтоді ці персонажі, і насамперед Чебурашка, стали дуже популярними. Плюшеві копії, а також чашки, ручки і футболки з їхніми зображеннями можна купити майже в усіх іграшкових магазинах.

ГОЛОВНА НАГОРОДА КАНН ДІСТАЛАСЯ РЕЖИСЕРОВІ З ТАЇЛАНДУ
«Золота пальмова гілка» 63-го Каннського кінофестивалю дісталася режисерові з Таїланду Апічатпонгу Верасетакулу за фільм «Дядечко Бунме, який згадує свої минулі життя», повідомляє NEWSru.ua. Нагороду вручив президент журі фестивалю режисер Тім Бертон.
«Я дуже хвилююся, все ніби відбувається уві сні,— зазначив, приймаючи приз, Верасетакул.— Нинішній день — найважливіший в історії таїландського кінематографа». А також зауважив стосовно змісту своєї стрічки: «Я хотів передати те сприйняття світу, яке отримав на своїй батьківщині — півночі Таїланду, де досі дуже сильний культ тварин».
Кінокритики назвали цю картину «сюрреалістичною, гіпнотичною медитацією на тему реінкарнацій». «Дядечко Бунме» ґрунтується на давній тайській традиції, яка стверджує існування феномена переселення душ і бачить у тваринах священні істоти. Картина відрізняється загадковою, ліричною атмосферою розповіді. Дія наповнена привидами і душами, що прийняли незвичайний вигляд. Однак поводяться вони так само, як і живі люди, що надає дійсності надзвичайну глибину і зв'язок з іншими просторами і світами, наголошують критики.
Картина «Боги і люди» французького режисера Ксав'є Бовуа отримала Гран-прі, другий за значимістю приз Каннського фестивалю. Фільм присвячено реальній історії семи французьких ченців, які загинули в Алжирі 1996 року за загадкових обставин.
Приз журі 63-го кінофестивалю отримав режисер з республіки Чад Махамат-Салех Харун за картину «Людина, яка кричить».
«Пальмова гілка» за короткометражне кіно — у стрічки «Собача історія» французького режисера Сержа Аведикяна.
За найкращу режисуру приз кінофестивалю присудили французькому режисерові Матьє Амальріку за картину «Гастролі». У ній ідеться про продюсера-невдаху, який вирушає з американською групою танцівниць у турне містами Франції.
Нагорода за найкращий сценарій дісталася фільмові «Поезія» корейця Чана Лі Дона.
Мексиканський режисер Майкл Рове отримав «Золоту камеру» за фільм «Високосний рік». Нагороду присуджують за дебютну режисерську роботу.
Найкращою актрисою визнано Жюльєт Бінош за роботу в картині «Завірена копія» іранського режисера Аббаса Кіаростамі. Приз за найкращу чоловічу роль, усупереч традиції, присуджено двом акторам: іспанцеві Хав'єру Бардему та італійцеві Еліо Джермано. Бардем зіграв у картині «Краса» мексиканця Алехандро Гонсалеса Іньярріту, а Джермано — у фільмі «Наше життя» італійця Даніеле Лукетті.
Нагадаємо, що Україна вперше взяла участь в основному конкурсі Каннського міжнародного кінофестивалю. Фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» посів 10-те місце в опублікованому журналом «Скрін» рейтингу.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЖЕЙМС КЕМЕРОН ЗАНУРИТЬСЯ НА ДНО БАЙКАЛУ
  • У МОНТЕ-КАРЛО ВРУЧИЛИ WORLD MUSIC AWARDS
  • ФРАНЦУЗИ ЗНІМУТЬ ФІЛЬМ ПРО РАСПУТІНА
  • НАЗВАЛИ ЛАУРЕАТА «ВТРАЧЕНОГО» БУКЕРА
  • ЕДДІ МЕРФІ ЗНОВУ БУДЕ БОЖЕВІЛЬНИМ ПРОФЕСОРОМ
  • У БРИТАНІЇ ОЦИФРУЮТЬ УСІ ГАЗЕТИ ЗА ТРИСТА РОКІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».