Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ПАРЛАМЕНТ ДОЗВОЛИВ ДОПУСК ІНОЗЕМНИХ ВІЙСЬК
Верховна Рада ухвалила закон про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2010 році для участі в багатонаціональні військових навчаннях. За цей закон проголосувало 394 народні депутати, в тому числі від Партії регіонів — 169, БЮТу — 146, НУ–НС — 56, Блоку Литвина — 19, позафракційні — 4. Закон не підтримала лише фракція комуністів.

Ухвалення документа обумовлено необхідністю виконати процедури, що визначені Конституцією щодо схвалення рішення Президента про допуск підрозділів іноземних держав на українську територію для участі у багатонаціональних навчаннях, які проводитимуться нинішнього року на території України відповідно до укладених нашою державою міжнародних угод у військовій сфері.
Закон повинен врегулювати питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на українську територію, зокрема визначити їхню загальну чисельність, типи і кількість озброєнь, військову техніку, строки перебування та місця дислокації на період проведення навчань.
Загалом передбачається, що в навчаннях візьмуть участь іноземні підрозділи 16 держав, у тому числі Російської Федерації, Білорусі, Румунії, Німеччини, Греції, Канади, США, Польщі, Болгарії, Північної Ірландії, Великої Британії, Словаччини, Угорщини, Грузії та інших країн.
Нині участь підрозділів Збройних сил інших держав у багатонаціональних навчаннях та порядок їх допуску на українську територію регулюються Конституцією, Законом «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів Збройних сил інших держав на території України», Законом «Про ратифікацію угоди між державами-учасницями, які беруть участь у Програмі «Партнерство заради миру».
Порядок внесення і розгляду пропозицій щодо допуску підрозділів Збройних сил інших держав на територію України для участі у спільних навчаннях був затверджений Указом Президента України 19 січня 2002 року. План проведення багатонаціональних навчань у рамках військового співробітництва за участю підрозділів Збройних Сил України на українській території та поза межами нашої держави в 2010-му був затверджений також Указом Президента 24 лютого нинішнього року.
Фінансові витрати, пов’язані з підготовкою та проведенням цих навчань, здійснюватимуться у межах коштів, виділених на 2010 рік Міністерству оборони за відповідними бюджетними програмами.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • США НЕ БАЙДУЖИЙ НАШ СУВЕРЕНІТЕТ
  • ВІКТОР ЯНУКОВИЧ: «СТРАТЕГІЧНА ПРОГРАМА РОЗВИТКУ УКРАЇНИ РОЗРАХОВАНА ДО 2020 РОКУ»
  • ОПОЗИЦІЯ ЗДАЛАСЯ
  • СВОЄЧАСНИЙ ЗАКОН
  • ГІЛЬДІЇ ГОЛОВНИХ РЕДАКТОРІВ — 15

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».