Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
«НОЇВ КОВЧЕГ» ІЗ ПЛАСТИКОВИХ ПЛЯШОК
Китаєць вирушив у плавання на відстань близько тисячі миль у човні, зробленому із пластикових пляшок з-під напоїв, повідомляє РБК-Україна. 37-річний Ся Юй відплив на «Ноївому ковчезі» (так він назвав свій плавзасіб) від порту Сянгтана, що в провінції Хунань, і сподівається завершити свою мандрівку в Шанхаї за 45 днів.

Чоловік, котрий працює в Чайному будиночку в Сянгтані, вирішив таким чином використати порожні пляшки від напоїв, що залишають клієнти.
«Щодня люди споживають багато напоїв у моїй крамниці й залишають порожні пляшки. Мені здавалось це марнотратством і одного дня я вирішив збудувати човен»,— розповідає мандрівник.
Перший човен він побудував торік. Це було п'ятиметрове судно з 1,5 тис. пляшок, на якому він успішно дістався до Чанша (відстань 35 миль). Це досягнення надало йому впевненості для амбітнішої подорожі: Ся почав будівництво семиметрового «Ноєвого ковчега» з 2,010 тис. пляшок і 50 кг сталевого дроту, щоб вирушити до Шанхая на Експо-фестиваль.
Новий човен має сім вітрил (найбільше — п'ять метрів заввишки) і стільці для шістьох осіб екіпажу. В цій епічній подорожі судно рухатиметься завдяки енергії вітру і весел, бо Ся також має на меті посприяти утилізації та зниженню кількості вуглецю в природі.
«Ноїв ковчег» із написом «Низьковуглецеве життя, чудовий світ, Експо», що прикрашає основне вітрило, під час подорожі відвідає десять міст.

СПОДІВАЮТЬСЯ ВІДКРИТИ СЕКРЕТ ВІЧНОЇ МОЛОДОСТІ
Американські вчені мають намір розгадати загадку старіння, розшифрувавши геном 17-літньої дівчинки, яку унікальна генна мутація назавжди «заморозила» в тілі дитини, повідомляє tsn.ua.
Американка Брук Грінберг у 17 років виглядає як одно-дворічна дитина, має вагу сім кілограмів і зріст 76 см. Розумово вона залишається на рівні однорічного малюка й не здатна жити самостійно, їй потрібен цілодобовий догляд батьків.
Попередні дослідження ДНК Брук навели науковців на думку, що вона не росте через збої в генах, які відповідають у звичайних людей за старіння. Річард Волкер із Медичної школи Університету Південної Флориди, котрий керує дослідженнями, сподівається, що на прикладі цієї дівчинки удасться ідентифікувати такі гени, проникнути у механізми їхньої роботи й навчитися ними керувати.
«Ми вважаємо, що у неї виникла мутація в генах, які відповідають за старіння і розвиток, тому вона, у певному сенсі, «заморожена в часі». Якщо порівняємо її геном зі стандартним зразком, то зможемо навчитися виявляти ці гени і розуміти, що саме і як вони контролюють»,— зазначив професор.
Пацієнтка, попри «вічну молодість», страждає на серцево-судинні захворювання та виразку. Особливість стану Грінберг у тому, що при дитячому рівні розвитку головного мозку її кістки є набагато «дорослішими». Експерти не знають, як довго вона зможе прожити за такої аномалії.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ФАКТ
  • МАНДРИ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».