Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
КУПУВАЛИ ДУШІ КОРИСТУВАЧІВ
Британська інтернет-крамниця GameStation внесла до «Угоди користувача» пункт про те, що покупець зобов'язується надати їй свою душу в безстрокове володіння, повідомляє tsn.ua. Таким чином заклад, який торгує ігровими консолями та іграми, вирішив перевірити, скільки покупців читають цю угоду. З її умовами кожний користувач має погодитися перед купівлею.

Як виявилося за результатами експерименту, продати свою душу погодилися 7,5 тисячі користувачів, або 88% загальної кількості покупців.
До угоди GameStation додала такий пункт: «Розміщуючи замовлення на цьому веб-сайті першого дня четвертого місяця 2010 року н. е., ви погоджуєтеся надати нам можливість, яка не підлягає передачі іншій особі, заявляти про наші права, зараз і завжди, на вашу безсмертну душу. Якщо ми захочемо скористатися цією можливістю, ви погоджуєтеся відмовитися від вашої безсмертної душі й будь-яких претензій на неї протягом п'яти робочих днів від моменту отримання письмового повідомлення від gamestation.co.uk або його авторизованих представників».
При цьому GameStation надала користувачам змогу прибрати цей пункт із угоди — треба було натиснути на посилання «Анулювати передачу душі». Уважним покупцям крамниця дарувала купон на знижку в п'ять фунтів стерлінгів.

ПІШОХІДНИЙ ПЕРЕХІД ДЛЯ ЯЩІРОК
У США надали 150 тисяч доларів на будівництво підземного пішохідного переходу через пожвавлене шосе для саламандр. Такий грант виділила влада у штаті Вермонт, повідомляє Associated Press.
Гроші отримала природоохоронна комісія міста Монктон. На цю суму під дорогою встановлять водопровідні труби, якими зможуть пересуватися саламандри, жаби та інші дрібні рептилії й ссавці.
Через шосе Вермонта проходить міграційний шлях саламандр, які прямують у болотисту місцевість для розмноження. Чимало ящірок гине під колесами машин. Раніше на узбіччі о цій порі чергували жителі міста Монктон. Вони допомагали саламандрам перебратися через дорогу: брали їх на одній стороні шосе і переносили на іншу.
також у паперовій версії читайте:
  • ІМЕНИННИКИ У ТРАВНІ
  • ДОЩ У ТРАВНІ ЗАЙВИМ НЕ БУВАЄ — ВІН ХЛІБА ПІДНІМАЄ
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗНАХІДКИ
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».