Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СУСПІЛЬСТВО
ОПОЗИЦІЙНИЙ УРЯД ПОЧИНАЄ РОБОТУ
Народного депутата від БЮТ Сергія Соболєва обрано прем’єр-міністром опозиційного уряду. Про це на брифінгу журналістів повідомила екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Представляючи пана Соболєва, вона зазначила: «Це та людина, яка в собі поєднує високий професіоналізм своєї діяльності, а найголовніше — високий рівень моральності, що є дефіцитом серед нинішніх політиків». Сергій Соболєв має дві вищі освіти — історичну та юридичну, вільно володіє англійською мовою, має бездоганні знання з парламентської діяльності, оскільки був народним депутатом чотирьох скликань: першого, другого, четвертого і шостого. Тому, за її словами, це дасть змогу йому ефективно виконувати свої обов’язки на посаді керівника опозиційного уряду.
Як розповіла Ю. Тимошенко, Сергій Соболєв брав участь у розслідуванні низки резонансних антикорупційних справ, зокрема щодо Чорноморського пароплавства, і «стосовно всіх фактів мав свою неупереджену позицію». «Ця людина ніколи не сповідувала подвійних стандартів, тому саме вона достойна бути на чолі опозиційного уряду»,— наголосила Юлія Тимошенко.
Екс-прем’єр-міністр зазначила, що у вівторок після підписання заяви про створення опозиційного об’єднання народних депутатів було затверджено загалом склад опозиційного уряду, де, за її словами, «значно зменшено кількість міністерств, а також жодний з міністрів не поєднує бізнес із політичною діяльністю».
Юлія Тимошенко висловила сподівання, що перше засідання опозиційного уряду відбудеться за тиждень. Вона також зауважила, що один із основних законів, над яким має працювати опозиційний уряд,— це закон про засади зовнішньої й внутрішньої політики. Опозиційний уряд контролюватиме питання газотранспортної системи, серед важливих напрямів діяльності залишиться контроль свободи слова.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ШАНУЙМОСЬ!
  • У КРИМУ — НОВИЙ УРЯД
  • ТЕСТИ ЗДАВАТИМУТЬ МОВОЮ НАВЧАННЯ
  • США І УКРАЇНА — ПАРТНЕРИ
  • ВИБОРЧЕ ЗАКОНОДАВСТВО МАЄ БУТИ РЕФОРМОВАНЕ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».