Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
НАЙКРАЩИХ ЗАЛИШИЛОСЯ ВІСІМ
У найпрестижнішому клубному футбольному турнірі Старого світу не залишилося вакансій у чвертьфіналі. Цього тижня до «Баварії», «Арсенала», «Манчестер Юнайтед» і «Ліона» приєдналися «Барселона», «Бордо», «Інтер» та ЦСКА.

Наявність у чвертьфіналі російського клубу (разом із успіхом «Ліона» в протистоянні з мадридським «Реалом» минулого тижня) можна вважати однією з несподіванок. Нагадаю, що перший поєдинок москвичів з іспанською «Севільєю» завершився внічию з рахунком 1:1. Здається, такий рахунок був на користь іспанців, які теоретично могли грати на утримання початкового рахунку в домашньому матчі. Та на 39-й хвилині Томаш Нецид після передачі Кейсуке Хонди позбавив севільців такої можливості. Щоправда, господарі миттєво відіграли — рівновагу відновив Дієго Перотті. І все ж тріумфували в 1/8 фіналу футболісти російського клубу — невтомний японець Кейсуке Хонда на 55-й хвилині пробив зі штрафного надто незручно для голкіпера севільців, і від рук Андреса Палопа м'яч улетів до сітки воріт. Рахунок 2:1 на користь гостей залишився незмінний до кінця зустрічі, а головний тренер армійців Леонід Слуцький після матчу пишався тим, що після голу Хонди «Севілья» більше не спромоглася на жодну небезпеку поблизу воріт російського клубу.
Попри сенсацію в іспансько-російському протистоянні в центрі уваги у вівторок був інший поєдинок. На лондонському стадіоні «Стемфорд Бридж» зустрілися колишня і нинішня команди португальського наставника Жозе Моурінью. В першому поєдинку міланського «Інтера» й лондонського «Челсі» італійський клуб святкував перемогу з рахунком 2:1, який залишав шанси опонентам.
Те, що суперники були гідними, підтвердив і матч-відповідь. Рівна боротьба з великою кількістю зіткнень і попереджень тривала до 78-ї хвилини, коли чергову філігранну передачу найкращого гравця поєдинку Веслі Снейдера довів нарешті до логічного завершення нападник Самуель Ето'О. Гол цього форварда залишився єдиним у напруженому протистоянні, відповідно «Інтер» удруге з перевагою в один м'яч переміг команду Карло Анчелотті. Жозе Моурінью довів, що це саме він є на «Стемфорд Бридж» special number one.
На відміну від вівторкових протистоянь матчі середи були позбавлені інтриги. Французький «Бордо» ще на виїзді довів (з рахунком 1:0), що є кращим за грецький «Олімпіакос». На своєму полі французи довели це ще раз: на голи Йоанна Гюркуффа і Маруана Шамаха (5-та і 88-ма хвилини відповідно) гості з Афін змогли відповісти лише м'ячем Константіноса Міроглу на 65-й хвилині.
Німецький «Штутгарт» на своєму полі в матчі з каталонською «Барселоною» був значно переконливіший, ніж у зустрічі на «Камп Ноу». Удома шваби зіграли внічию 1:1, у гостях перший м'яч пропустили на 13-й хвилині, коли чудового удару з-за меж штрафного майданчика завдав Ліонель Мессі. Аргентинець і надалі залишався злим генієм для голкіпера-ветерана Йєнса Леманна. На 22-й хвилині Мессі видав геніальну передачу у штрафний майданчик на Яя Туре, який міг пробивати і сам, але побачив, що Педро перебуває в кращій ситуації. Після миттєвого паса молодому каталонцю залишалося тільки підставити ногу. На 61-й хвилині Мессі оформив дубль, а на десерт забив ще й Боян Кркіч, котрий тільки-но вийшов на заміну. 4:0 — результат, який яскраво показав різницю в класі команд.
Сьогодні о 13-й годині за київським часом відбудеться жеребкування вирішальних стадій Ліги чемпіонів УЄФА. О 14-й годині про своїх суперників дізнаються учасники Ліги Європи.
також у паперовій версії читайте:
  • ПАРАЛІМПІАДА-2010: ЗДОРОВИМ НА ЗАЗДРІСТЬ!
  • «ФЕРРАРІ» ПЕРЕМАГАЄ БЕЗ ШУМАХЕРА
  • ТРЕТІЙ ЗАЙВИЙ
  • КУБОК ДЛЯ «ФЕРРО»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».