Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА НОВИНИ ШОУ-БІЗНЕСУ
МАДОННА ЗНІМАЄ ФІЛЬМ ПРО КОРОЛІВСЬКЕ КОХАННЯ
Мадонна пише сценарій до фільму про найскандальнішу жінку минулого століття, задля одруження з якою король Едуард VIII відмовився від престолу, що спричинило в Англії справжню кризу, повідомляє NEWSru.com із посиланням на Telegraph.

Королева поп-музики планує почати зйомки вже влітку. Головну роль у картині про дружину герцога Віндзорського, герцогиню Уолліс Сімпсон, зіграє австралійська акторка Еббі Корніш. Американська співачка хоче створити максимально правдивий фільм. Саме тому вона просить дозволу в королеви Єлизавети II проводити зйомки в Англії, а саме у королівському палаці.
Наближені до двору особи кажуть, що Мадонна має бути готова до відмови — звичайно художні зйомки в палаці заборонено, навряд чи королева зробить виняток, особливо заради історії про місіс Сімпсон.
Уолліс Сімпсон народилася 1896 року. До моменту знайомства її з королем Великої Британії Едуардом VIII, тоді ще принцом Уельським, вона була заміжня, до того ж удруге. Їхній бурхливий роман, що почався 1934-го, привів до того, що король волів відмовитися від корони, але залишитися з коханою жінкою. Уолліс решту життя прожила разом із Едуардом, однак подейкували про її зв'язки з іншими чоловіками. 1956 року вийшла її автобіографічна книга «Серцю не накажеш». Герцог Віндзорський помер 28 травня 1972-го, а герцогиня — 2 квітня 1986-го в 90 років. Її поховали біля чоловіка у королівській усипальниці у Віндзорі.
Ідея зняти фільм про Сімпсон з'явилася в Мадонни після розлучення з Гаєм Річчі. Вона бачить схожість між собою й Уолліс, тому що вони обидві — «зухвалі американки», які вийшли заміж за британців, чим викликали громадське обурення.

ТАКЕШІ КІТАНО — КОМАНДОР МИСТЕЦТВ
Японський режисер і художник Такеші Кітано одержав найвищий орден Франції, який присуджують в галузі культури — орден Командора мистецтв і літератури, повідомляє korrespondent.net.
Міністр культури Франції Фредерік Міттеран зазначив, що твори Такеші Кітано «не просто розважають, вони чогось вчать» і висловив повагу до його діяльності в галузі мистецтва.
«Намагатимусь і надалі (своїми роботами) відповідати рівню отриманої нагороди» — цитують слова Такеші Кітано японські ЗМІ.
Командор мистецтв і літератури — це найвищий ступінь ордена за досягнення в галузі культури. За ним ідуть Офіцер і Кавалер.
Орден Командора мистецтв і літератури в різні роки присуджували Шону Коннері й Клінту Іствуду. Цим орденом нагороджено Нобелівського лауреата з літератури японця Кендзабуро Ое. Орденом Офіцера мистецтв і літератури відзначили свого часу японського режисера Акіру Куросаву.
Такеші Кітано, у минулому комедійний актор, дебютував як режисер 1989 року. У 1997-му за фільм «Феєрверк» його удостоїли вищої нагороди Венеціанського кінофестивалю «Золотий лев». 2003 року він отримав приз Каннського фестивалю в галузі режисури за стрічку «Затоічі».
Він також відомий за фільмами «Банзай, режисере!», «Жорстокий поліцейський», «Ляльки», «Сонатина».
Нагадаємо, що торік восени в Києві відбувся фестиваль «АЗІЯ-КІНО», в межах якого демонстрували кращу, на думку критиків, комедію Такеші Кітано — «Ахіллес і черепаха».
також у паперовій версії читайте:
  • ЛОНДОНСЬКИЙ ТРІУМФ НОВОГО МЮЗИКЛУ ВЕББЕРА
  • ПЕРШІЙ ГОЛЛІВУДСЬКІЙ СТРІЧЦІ — СТО РОКІВ
  • УЛІТКУ ВИЙДЕ ОНОВЛЕНИЙ «АВАТАР»
  • МІЖНАРОДНИЙ ХІТ ЕДУАРДА ХІЛЯ
  • ЛЕДІ ГАГА ЗІГРАЄ 3D-КОНЦЕРТ
  • НАЗВАЛИ НАЙБАГАТШИХ ХУДОЖНИКІВ СУЧАСНОСТІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».