Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2010 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
ЗВАРИЛИ ПИВО МІЦНІШЕ, НІЖ ГОРІЛКА
Шотландська пивоварня BrewDog зварила та випустила у продаж найміцніше пиво у світі — 41-градусний ель, повідомляє tsn.ua.
Новий напій отримав назву Sink The Bismarck! («Потопити «Бісмарка!») з натяком на німецький лінкор «Бісмарк», який британський флот потопив 1941 року. Йдеться про те, що недавно німецька пивоварня випустила пиво Schorschbock міцністю 40 градусів.

Шотландці не лише перемогли конкурентів із Німеччини, а й перевершили власний рекорд. Раніше компанія представила пиво з часткою спирту 32% під назвою Tactical Nuclear Penguin («Тактичний ядерний пінгвін»). Тоді її розкритикували за створення невиправдано міцного напою, який провокує споживачів зловживати алкоголем.
Нині у BrewDog пишаються тим, що зварили пиво, котре міцніше за горілку і віскі. Навіщо потрібне таке пиво, у компанії не пояснюють. Водночас там зазначають: враховуючи високу вартість нового напою, британці навряд чи зможуть випити його дуже багато.
Суперміцне пиво розливають у пляшки місткістю 0,33 літра. Воно коштує 40 фунтів стерлінгів. Це приблизно удвічі дорожче, ніж хороше шотландське віскі, яке продають по 30–40 фунтів за пляшку 0,7 літра.
Придбати «Потопити «Бісмарка!» можна лише в інтернет-магазині.

ВІЙСЬКОВІ МАТИМУТЬ РОБОТА-НОСИЛЬНИКА
Пентагон замовив розробку бойового робота, здатного переносити великий вантаж пересіченою місцевістю. На його створення компанія Boston Dynamics отримала від агентства з передових оборонних досліджень 32 млн дол., повідомляє Укрінформ.
Нову розробку назвали «Ходяча система підтримки команди». Вона поки існує лише як ескіз і є наступницею відомого «Великого пса», що вражає вмінням не просто ходити, а й тримати рівновагу навіть під час сильних ударів у бік. Однак новий робот буде більшим, сильнішим, витривалішим і розумнішим за попередника. Запас його ходу на одному заправленні має перевищувати 32 кілометри. Робот матиме здатність залишатися на ходу до 24 годин поспіль й переносити до 180 кг вантажу.
«Новачку» не знадобиться дистанційне керування — завдяки машинному зору він зможе рухатися за людиною-лідером. Машину також навчать подорожувати самостійно до зазначеної точки. Бортовий генератор робота зможе постачати живлення для зарядки батарей різних приладів і систем зв'язку, що переносять солдати чи морські піхотинці. Свої перші кроки новий бойовий робот зробить за два роки.
також у паперовій версії читайте:
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ДИВА
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».