Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Листопад 2018 09:03

Politico: Європа слабко відреагувала на Керченську кризу

Rate this item
(0 votes)

Ре­ак­ція Єв­ро­пи на вій­сь­ко­ву опе­ра­цію Ро­сії про­ти ук­ра­їн­ських ко­раб­лів по­бли­зу Кер­чен­ської про­то­ки бу­ла без­по­рад­ною та слаб­кою на­віть від­по­від­но до її за­галь­но­ви­зна­них по­мір­них стан­дар­тів.
Та­ку дум­ку ви­сло­вив ав­тор стат­ті у ви­дан­ні Politico.

«Допоки хтось не визнає, що Крим зараз є суверенною територією Росії, немає жодних підстав стверджувати, що українські кораблі були у російських територіальних водах.

Якщо ж, як стверджують українські високопосадовці та західні дипломати, захоплені кораблі поверталися до свого порту в Одесі, не спромігшись пройти через Керченську протоку з огляду на російську блокаду, то обґрунтування Москви щодо атаки будуть ще менш переконливими.
І хоча деталі таких конфронтацій часто важко розпізнати відразу, слабкість реакції Європи є відчутною, навіть за її загальновизнаними помірними стандартами», — йдеться у статті.
Як пише автор Метью Карнічніг, у той час як Росія здійснила військово-морську операцію проти України, у Німеччині та Франції віддали перевагу обговоренню таких тем, як біженці та ціни на бензин.
Він наголошує, що остання російська агресія чітко засвідчила, що західні зусилля вмовити Путіна на деескалацію конфлікту в Україні провалилися. «Скоріше чим нахабнішим стає Путін, тим безпораднішим виявляється Захід», — говориться у матеріалі.
Зазначається, що європейські політики закликали до діалогу або ж — як міністр закордонних справ Німеччини Хейко Маас — до «деескалації з обох сторін». Європейські ж медіа, особливо у Німеччині, висвітлювали російсько-український конфлікт як такий собі дипломатичний варіант суперечки «а він сказав — а вона сказала».
Автор наголошує, що події в неділю біля Керченської протоки стали кульмінацією триваючої вже рік стратегії Кремля з установлення контролю над Азовським морем — «процес, який Захід великою мірою ігнорує».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».