Україна і світ
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 24 Липень 2015 11:32

Рік правління Моді

Rate this item
(0 votes)

Ми­нув рік піс­ля пе­ре­кон­ли­вої пе­ре­мо­ги На­ціо­наль­но­го Де­мо­кра­тич­но­го Со­юзу (НДС) під про­во­дом Ін­дій­ської На­род­ної Пар­тії (ІНП). Ін­тен­сив­на ви­бор­ча кам­па­нія, яка про­хо­ди­ла під гас­лом «над­хо­дять доб­рі дні» та ім­по­ну­ючі до­сяг­нен­ня На­ренд­ри Мо­ді (то­ді кан­ди­да­та на по­са­ду прем­єра) у рід­но­му шта­ті Гу­джа­рат сфор­му­ва­ли ви­со­кі очі­ку­ван­ня від ді­яль­но­сті но­во­го уря­ду. Чи дійс­но на­дійш­ли доб­рі дні?


Безумовним успіхом уряду НДС є зовнішня політика. Протягом першого року правління Моді здійснив понад 20 закордонних візитів, які позитивно вплинули на образ Індії у світі. Прем’єр доклав зусиль для прискорення нормалізації відносин із Китаєм, підкреслюючи необхідність вирішення прикордонного конфлікту, та зміцнив позиції Індії в регіоні Азії і Тихого океану, ініціюючи політику Act East Policy, яка активізувала дії Делі в цьому регіоні. Належить підкреслити, що Моді підтримує близькі відносини з важливими світовими лідерами, такими, як Барак Обама, Шінзо Абе чи Тоні Еббот, також на неформальному рівні, що позитивно впливає на ефективність зовнішньої політики.
Урядові ініціативи по заохоченню інвестицій, наприклад, кампанія Make in India поступово поліпшує інвестиційний клімат і дає надію на посилення зацікавлення інвесторів цією країною. Чисельні візити Моді сприяли підписанню багатьох договорів на міжурядовому рівні на суму в десятки мільярдів доларів. Це все складається на PR-успіх країни на міжнародній арені, яка стала презентуватись не тільки у світлі невирішених соціальних проблем, корупції та невикористаного економічного потенціалу.
Але успіх Моді не обмежується лише міжнародними справами. Хоча зміни у внутрішній політиці не так помітні, як у зовнішній, вони також формують фундамент перемін у майбутньому, і тому на особливе зацікавлення заслуговує найважливіший крок НДС у першому році правління, яким стала реорганізація роботи самого кабінету. Нині вся робота координується канцелярією прем’єра (PMO), і бувають ситуації, коли окремі міністри дізнаються про рішення прем’єра вже після їхнього прийняття (наприклад, після введення електронних віз для китайців). PMO скрупульозно аналізує роботу чиновників, що дозволило значно поліпшити ефективність центральної адміністрації. Це викликало звинувачення у зайвій централізації влади у руках прем’єра і його найближчих співпрацівників, але у такій складній країні, як Індія, це дозволяє сподіватись на рішучі дії з метою проведення необхідних реформ, що у значній мірі вдається.
Дуже важливою зміною у способі управління країною є розпочатий процес передачі повноважень на рівень штатів. Істотним кроком у цьому напрямі є перетворення Комісії Планування, до цього часу відповідальної за створення економічних планів в NITI Aayog, що виконуватиме роль урядового аналітичного центру. Процес формулювання пропозицій для центрального уряду повинен набагато більше враховувати внесок, роль та інтереси штатів, що дозволить краще використовувати специфіку окремих частин країни і прискорити їхній розвиток. Більша участь урядів штатів у владі міститься також у новій ініціативі Team India, яка передбачає ефективну дискусію про взаємодію центрального уряду і штатів.
Цим не вичерпуються досягнення уряду НДС. За перший рік роботи уряд демонструє відносно низький рівень корупції — належить підкреслити, що представники центрального уряду не були втягнуті в жодний корупційний скандал. Створено прозору систему продажу концесій на видобуток природних копалин, що досі становило суттєвий корупціогенний чинник на вищих щаблях влади.
Перший рік правління Моді можна назвати підготовкою ґрунту під необхідні реформи — країна нині набагато більше помітна на міжнародній арені, знижено корупцію та вдосконалено адміністрацію на центральному щаблі. Також видно перші ознаки поліпшення економічної ситуації — за перший рік на 40% зросла активність надходження зарубіжних інвестицій, знижено дефіцит поточного обігу, збільшено валютні резерви, а прогнози відносно росту економіки поліпшились до 7% щорічно на найближчі роки.
На жаль, уряд зустрівся також з проблемами, які не проходять повз увагу критиків. Моді не вдалось переконати опозицію погодитись з ґрунтовними реформами, у тому числі із законами про придбання землі і про податок з товарів та послуг.
Однією з необхідних умов для розвитку економічних реформ є ліквідація системи субсидій: разом з нинішніми проблемами з НДС, у тому числі провалом голосування про цю реформу, це може виявитись неабияким соціально-економічним викликом. Моді також не зміг ані здійснити достатніх заходів для відновлення застарілого промислового сектора (крім збільшення зацікавленості інвесторів), ані наблизити анахронічне сільське господарство до реалій ХХІ століття.
Індія — це дуже складна і різноманітна країна, що у поєднанні з демократичним способом здійснення влади значно обмежує можливості проведення радикальних змін. Тим не менше, якщо активність і рішучість Моді збережуться, можна розраховувати, що Індія завершить період стагнації і почне динамічно розвиватись.
Таке завдання не позбавлене викликів. У питанні зовнішньої політики Індія мусить присвятити більше уваги відносинам з сусідами. Південна Азія — регіон з дуже складними міждержавними відносинами, що негативно впливає на внутрішню ситуацію, і необхідно більше співпрацювати з нею. У найближчий час важливою проблемою для Делі є відносини з Ісламабадом. За перший рік правління Моді Індія пройшла через низку різних станів — від історичного візиту Наваза Шаріфа у зв’язку з інавгурацією нового прем’єра у травні 2014 року до обміну вогнем у спірних районах Кашміру восени того ж 2014 року. Встановлення політичної стабільності у регіоні може принести користь всім державам. А враховуючи велике значення Індії, реалізація цього процесу значною мірою залежить від активності Делі. Проте символічних зустрічей з сусідами замало, щоб створити реальні рамки співробітництва у Південній Азії.
У питанні внутрішньої політики Моді зміг зосередитись на ефективній реалізації реформ. У цьому контексті важливо зберегти рівновагу між централізацією влади (канцелярія прем’єра може як прискорити, так і загальмувати прийняття рішень) і передачею повноважень урядам штатів. Істотною є також відкритість НДС до діалогу з іншими партіями — попри виграш виборів з великою перевагою, уряд не має більшості у верхній палаті парламенту, що може негативно вплинути на реалізацію реформ.
Перший рік правління Нарендри Моді належить вважати успішним, хоча і залишається багато проблем до вирішення. За 12 місяців уряд НДС створив солідну основу для планованого впорядкування держави. При цьому належить не забувати, що дуже тяжко давати позитивну оцінку уряду всього через рік його правління. Враховуючи внутрішню ситуацію в Індії, здійснення очікувань протягом трьох років каденції, що залишились, може виявитись ще складнішим.
Євген ПЕТРЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».