Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Вересень 2014 03:00

Тенісна зірочка зупинилася у фіналі

Rate this item
(0 votes)

17-річна киянка Ангеліна Калініна зупинилася за крок до повторення найгучніших успіхів українських тенісистів-юніорів. Лише у фіналі відкритого чемпіонату США наша співвітчизниця поступилася представниці Чехії Марі Боусковій — 4:6, 6:7.
Раніше на юніорських турнірах серії Grand Slam перемоги святкували в різні роки Андрій Медведєв, Катерина Бондаренко та Еліна Світоліна.
На шляху до фіналу Калініна переграла у чвертьфіналі третю ракетку змагання — білоруску Ірину Шиманович (6:4, 6:3), а у важкому півфінальному поєдинку за 1 годину 48 хвилин зламала опір американки Кетрін Стюарт — 4:6, 6:2, 6:1.
У головному жіночому фіналі знову стала найкращою нев’януча зірка — американка Серена Вільямс, яка 26 вересня відзначить 33-й день народження з титулом переможниці відкритого чемпіонату США. За весь турнір жодна суперниця не змогла взяти у Серени не те щоб партію — в жодному сеті потужна тенісистка не віддала навіть чотирьох геймів!


От і колишня перша ракетка світу Каролін Возняцкі з Данії у своєму першому від 2009 року фіналі на турнірах Grand Slam не спромоглася створити проблем примі світового тенісу — двічі по 3:6.
У фіналі чоловічого турніру учасники були дуже несподіваними — зустрілися хорват Марін Чиліч (14-й номер посіву), який у півфіналі переграв екс-першу ракетку світу швейцарця Роджера Федерера, і японець Кеї Нішікорі (10-й на US Open) — він був сильнішим за чинного лідера світового тенісу серба Новака Джоковича — 6:4, 1:6, 7:6, 6:3.
У головному матчі боротьби не вийшло — Чиліч став першим із часів Горана Іванішевича хорватом, який переміг на турнірах Grand Slam. Рахунок усіх трьох партій був однаковим — 6:3.
Цікаво, що фінал нинішнього відкритого чемпіонату США був першим упродовж останніх 38 турнірів головної тенісної серії, в яких не грав жоден із трьох чільних тенісистів світового рейтингу. Останнім без участі Федерера, Джоковича і Надаля (іспанець пропустив турнір у Нью-Йорку через травму) фіналом Grand Slam був вирішальний поєдинок змагання 2005 року в Австралії. Тоді росіянин Марат Сафін у фіналі був сильнішим, ніж австралієць Ллейтон Х’юїтт.
Можливо, у чоловічому тенісі стається перелом — спортсмени «другого ешелону» відчули, що можуть вигравати найпрестижніші турніри. За цей рік це вже другий тріумф такого тенісиста — в Австралії у січні швейцарець Станіслас Ваврінка був сильнішим від Рафаеля Надаля...

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».