Теніс
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Липень 2019 14:43

Хто така Дарина Снігур?

Rate this item
(0 votes)

УК­РА­ЇН­СЬКА ТЕ­НІ­СИСТ­КА ВИ­ГРА­ЛА ЮНАЦЬ­КИЙ ВІМБ­ЛДОН

17-річ­на ки­ян­ка Да­ри­на Сні­гур ста­ла п’я­тим пред­став­ни­ком те­ні­су Ук­раї­ни, який пе­ре­міг на юнаць­ко­му тур­ні­рі най­прес­тиж­ні­шої се­рії Grand Slam. До неї по­діб­на вер­ши­на під­ко­ри­лась Ан­дрію Мед­ве­дє­ву (Ро­лан Гар­рос-1991), Ка­те­ри­ні Бон­да­рен­ко (Вімб­лдон-2004), Елі­ні Сві­то­лі­ній (Ро­лан Гар­рос-2010) та Мар­ті Кос­тюк (Australian Open-2017). 
Дарина опинилась у гідній компанії, адже, за винятком молодої ще Костюк, усі наші переможці зробили сильну дорослу кар’єру в тенісі.

Бать­ко при­вів у те­ніс, а Сав­чен­ко на­вчи­ла грі
Дарина Снігур стала тенісисткою завдяки батьку, який наполіг саме на цьому виді спорту. Сергій Снігур вважає, що теніс робить її доньку сильною фізично і психологічно, адже це важкий та індивідуальний вид спорту. Батько супроводжує доньку на всіх турнірах, а тренує її знаменита в минулому тенісистка Лариса Савченко — колишня 13-а ракетка світу та переможниця турнірів Grand Slam у парі.
«Що подумала, коли побачила Снігур у перший раз? Що дуже багато треба працювати. Були у мене різні гравці, але така вперше. Даша взагалі відрізняється від інших. Чим? Тоді у неї було дуже сильне нутро, але мало тенісних нюансів, вона багато чого не розуміла. І дуже багато треба було пояснювати.
У мене відразу ж в голові з’явився приклад: француженка Наталі Тозья — вона була в десятці, у фіналі Вімблдона, багато чого вигравала. І я склала для себе цю картину, що неможливого не буває», — поділилася враженнями від початку співпраці зі Снігур Лариса Савченко.
Снігур тренується в найсильнішій тенісній академії в Україні — МТА. До 18 років (до березня 2020 року) її спонсорує академія. А далі вона вже повинна самостійно заробляти, аби їздити на дорослі турніри. Бюджет на рік у молодого тенісиста — 80 тисяч доларів.
До речі, після перемоги на Вімблдоні Дарина оголосила про те, що завершує юніорську кар’єру. Далі вона перелаштовується на ритм і стиль дорослого тенісу.

Боєць, лі­дер, удар спра­ва
Дарина проводить дуже сильний сезон. Крім Вімблдона, вона виграла ще два турніри ITF, а на юнацькому Australian Open українка дійшла до півфіналу. Снігур вважає, що трава і хард ідеально підходять під її агресивний і атакуючий стиль гри.
Вона обожнює емоційний і відважний теніс, тому каже, що стиль Даяни Ястремської їй подобається більше, ніж обережна гра на витривалість Еліни Світоліної. Її сильна сторона — потужний удар справа. Головний недолік — слабка подача.
«До її сильних сторін можна віднести те, що вона диктує гру, вона любить бути лідером на корті. Іноді це було занадто і вона захлиналася. Але вона — гравець, який робить усе сам. Вона нікого не чекатиме, вона буде йти на випередження. Яка в роботі? Я скажу так: вона навчилася працювати. Хоча це було непросто.
Останні результати Даші розірвали мій мозок. Я розуміла, що це буде, але не знала, що це буде саме зараз, коли вирішили, що ці два турніри останні. Вона виклалася повністю, у неї було бажання виграти. Я дуже сподіваюся, що у неї буде дуже хороша дорога в дорослий теніс», — розповіла Савченко.
На думку Савченко, найважче у переході з юніорського у дорослий теніс — це зійти на землю. «Буває, що у тебе були божевільні результати в 14 років, потім у 17, але це треба залишити позаду і йти далі. А деякі залишаються такими маленькими зірочками і в цьому живуть. Тут треба пояснювати, що побути зіркою — це класно, але є більш зірковіші, які тебе чекають далі».
В той же час, каже Савченко, не потрібно і форсувати події. Є багато прикладів, коли бажання чимшвидше реалізувати свій потенціал на дорослому рівні завершувалося травмами. Усьому свій час.
* * *
17-річна киянка Дарина Снігур у двох сетах обіграла представницю США Алексу Ноель у фіналі юніорського тенісного Вімблдонського турніру. Снігур перемогла Ноель із рахунком 6:4, 6:4. Учасниці фінального матчу провели на корті 1 годину 22 хвилини.
Після закінчення матчу українка зазначила, що багато працювала, аби виграти цей престижний трофей, повідомляє BTU.
«Не можу повірити в це. Це була моя мрія. Я щодня наполегливо працювала заради перемоги. Це — неймовірно. Я дуже втомилася, тепер можу відпочити. Тут завершую свою юніорську кар’єру. У мене добрі відчуття. Звичайно, тепер хотілося б виграти турнір Grand Slam», — сказала Дарина.

За ма­те­рі­ала­ми віт­чиз­ня­них ЗМІ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».