Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 20:45

Квартира для чемпіона

Rate this item
(1 Vote)

У пе­ред­день Но­во­го ро­ку у Пол­тав­ській ОДА зу­стрі­ча­ли сво­го ти­ту­ло­ва­но­го зем­ля­ка: чем­піо­на сві­ту (2017), чем­піо­на Єв­ро­пи (2017), чем­піо­на сві­ту се­ред мо­ло­ді (2012), брон­зо­во­го при­зе­ра Єв­ро­пей­ських ігор (2015), при­зе­ра чем­піо­на­ту Єв­ро­пи се­ред мо­ло­ді, чем­піо­на Ук­раї­ни (2016), за­слу­же­но­го майс­тра спор­ту Ук­раї­ни з бок­су Олек­сан­дра Хиж­ня­ка.

Іменитого спортсмена та його тренера і батька — Олександра Хижняка-старшого запросили до облдержадміністрації не лише для того, аби вшанувати спортивні досягнення 22-річного полтавця, який уславив Україну на спортивній арені. О. Хижняку, який проживає з батьками, керівники області вручили сертифікати на квартиру і гроші на її ремонт.
Для участі в урочистій церемонії до Полтави спеціально приїхав президент Федерації боксу України Володимир Продивус. Саме коштом Федерації спортсмену і купили у Полтаві двокімнатну кватиру. Як пізніше розповів журналістам сам О. Хижняк, квартиру йому подарували в одній із новобудов обласного центру. Коштує вона майже 800 тис. грн. Ще 500 тис. грн на її ремонт та вмеблювання іменитому земляку виділила обласна влада.
«Олександр Хижняк разом із батьком Олександром Хижняком-старшим піднімають імідж боксу на Полтавщині, в Україні, захищають позиції нашої держави на світовій спортивній арені. Ми з Олександром Біленьким (голова Полтавської облради. — Авт.) ініціювали виділення з обласного бюджету фінансової допомоги нашим чемпіонам на покращення їхніх побутових умов.
Важливою частиною успіху кожного спортсмена є як спортивна база, аби продовжувати тренуватися й удосконалювати свою майстерність, так і побутові умови, в яких він перебуває. Влада не має права бути осторонь створення кращих умов, які повинні бути у нашого чемпіона. Тож ми взяли на себе зобов’язання і його виконали», — зазначив під час вручення сертифікатів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.
Сам чемпіон не приховував радості від щедрого новорічного подарунка і того, що його внесок у спортивну «копилку» вітчизняного спорту так високо оцінили його земляки.
«Хвилююся, напевно, навіть більше, ніж коли виграв чемпіонат світу. Тоді було легше, тому що там я зробив свято, а сьогодні всі ці люди зробили свято для мене й мого тренера — мого батька, — зізнався О. Хижняк на урочистій церемонії.
Нині надзвичайно приємний час настав для мене, бо подарунків багато і привітань багато, але знову ж таки встаю зранку, роблю зарядку й тренуюся, бо потрібно здобувати нові перемоги й нові звання. Вже почалася підготовка до наступних навчально-тренувальних зборів, які стартують із нового року. Потім підуть нові змагання, чемпіонати, що стануть підготовкою до чемпіонату світу 2019 року...»

Олександр БРУСЕНСЬКИЙ, фото автора

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».