Інші види спорту
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Грудень 2016 11:33

Повільний старт в Остерсунді

Rate this item
(0 votes)

Упродовж кількох попередніх сезонів українські біатлоністи привчили своїх прихильників до успішного старту — з перемогами в окремих гонках або хоча б призовими місцями чи потраплянням до квіткової церемонії.
Не таким цього разу виявився перший етап Кубка світу у шведському Остерсунді, але після непереконливих змішаних естафет та індивідуальних гонок до кінця змагального тижня результати стали кращими.
Ні, про подіуми поки що не йдеться, але є перші потрапляння до чільної десятки. У спринті не надто успішно виступили жінки — лідерам, Олені Підгрушній та Юлії Джимі, забракло влучності (по два промахи, 29-те і 21-ше місце відповідно), а Ірині Варвинець, яка зі стрільбою впоралася, ще не вдається швидко бігти (23-й результат).

На вершині опинилися звичні лідери — француженка Марі Дорен Абер, фінка Кайса Макаряйнен, чешка Габріела Коукалова (так вдало для коментаторів, лише на букву, змінила дівоче прізвище Габріела Соукалова). Від представниць чільної трійки найкраща з українок опинилася на відстані цілої хвилини...
А от чоловіки своїм спринтом потішили. Дмитро Підручний і стріляв чітко, і біг досить швидко — цього вистачило для дев’ятого результату. Щоб зрозуміти, наскільки успішним є його виступ, варто вказати, що від третього місця (на ньому завершив гонку німець Арнд Пайфер) українського спортсмена відділили всього 13 с. Щоправда, і Пайфер, і другий у спринті швед Фредрік Ліндстрем програли неперевершеному лідерові світового біатлону Мартену Фуркаду понад 40 с! У таких гонках складається враження, що Мартен змагається в якійсь особливій лізі. Точним, але менш швидким був Артем Прима — 20-те місце, по одному промаху мали Віталій Кільчицький та Сергій Семенов, 34-те та 37-ме місця відповідно.
Те, що жодному із суперників Фуркада не вдалося у спринті, змогли зробити двоє росіян у гонці переслідування. Допоміг Антону Бабікову та Максиму Цвєткову сам Мартен: після двох промахів француза на першій стрільбі до нього наблизився весь пелотон, а після такої ж невдачі на останньому, четвертому вогневому рубежі Бабіков і Цвєтков перервали безмедальну серію російських біатлоністів довжиною у 25 гонок.
Українці в персьюті погіршили свої показники: Підручний фінішував 13-м, Прима — 24-м.
А от Юлія Джима та Олена Підгрушна в переслідуванні виступили краще: перша з них піднялася на дев’яте місце, друга — на 23-тє. Виграла гонку з одним промахом Габріела Коукалова.
Цього тижня найкращі біатлоністи світу змагаються в словенській Поклюці: у п’ятницю відбудуться спринти, суботу — гонки переслідування, неділю — класичні естафети.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».