Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Листопад 2014 18:49

Перемога над «коброю»

Rate this item
(0 votes)

Во­ло­ди­мир Клич­ко зно­ву до­вів, що піс­ля пе­ре­хо­ду стар­шо­го бра­та Ві­та­лія до ін­шої, по­лі­тич­ної «ва­го­вої ка­те­го­рії» у сві­ті бок­су рів­них ук­ра­їн­сько­му чем­піо­ну не­має. Чер­го­вою жер­твою Во­ло­ди­ми­ра став бол­гар­ський ат­лет Куб­рат Пу­лєв на пріз­ви­сько «Коб­ра».

На відміну від багатьох опонентів Кличка-молодшого, Пулєв не став виснажувати суперника, а з перших секунд пішов в атаку і навіть влучив у Володимира, але за це заплатив двома нокдаунами вже у першій трихвилинці.
У наступних раундах сценарій був схожий — активність Пулєва на старті і перемога досвіду Кличка ближче до завершення чергового акту боксерської вистави.
Бій закінчився у п’ятому раунді. Українець добре призвичаївся до тактики Пулєва і на 50-й секунді лівим боковим ударом відправив болгарина на підлогу рингу. Це був нокаут, і рефері не дозволив Пулєву продовжити бій.


Кличко присвятив 63-тю в кар’єрі перемогу перемогу тим, хто бореться за волю і незалежність України. «Нам усім останнім часом важко. Я присвячую перемогу всім українцям. Слава Україні!» — сказав чемпіон.
Тим часом жартівники в соціальних мережах після бою припустили, що у виконанні російських засобів інформації звіт про перемогу Кличка міг би називатися так: «Брат мера Києва жорстоко побив болгарина в центрі Гамбурга».
Болгарський атлет не визнав закономірності своєї поразки. «Гадаю, що Кличкові просто пощастило, мені ж трохи завадили незручні рукавички. У нас обов’язково буде реванш, і я здобуду перемогу над ним. Фортуна була на боці Володимира, втім, він усе одно дуже хороший боксер», — сказав Кубрат Пулєв, у якого лікарі діагностували після бою струс мозку.
Натомість Кличко відзначив високу мотивацію суперника. «Пулєв добре підготувався до цього поєдинку. Своєю поведінкою Кубрат показував, що впевнений у своїй перемозі. Потрібно було довести йому протилежне», — наголосив чемпіон.
«Чи було легко мені в бою? Скажімо так, було не зовсім просто. Коли Кубрат припустився помилки в першому раунді, я був здивований, що він встав. Я був упевнений, що після пропущеного удару він не продовжить бою», — зазначив Кличко.
На його думку, в цілому бій вийшов досить брудним: «Були клінчі, які виглядали не так добре. Були клінчі, в яких Пулєв тримався за мене як за дерево і боявся відпустити. Але я не нарікаю. Думаю, Кубрат здобув багато досвіду. Я бажаю йому здоров’я».
А от колишній абсолютний чемпіон світу у важкій вазі британець Леннокс Льюїс у Твіттері так прокоментував бій українця з болгарином: «Легка робота для Кличка проти обмеженого здоров’яка. Хочеться побачити його у боях проти найкращих боксерів дивізіону, хоча він однаково їх переможе».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».