Спорт
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Жовтень 2019 12:20

Успішний дебют

Rate this item
(0 votes)

У своєму дебютному поєдинку в суперважкій вазі українець Олександр Усик переміг американця Чазза Візерспуна технічним нокаутом.

Українець дебютував у суперважкому дивізіоні в Чикаго на Wintrust Arena в поєдинку проти 38-річного американця Чазза Візерспуна. Перші два раунди Усик придивлявся до суперника, який на 12 кг важчий за нього. Починаючи з 3-го раунду українець почав методично пробивати захист Візерспуна. Після 7-го раунду суперник Усика відмовився виходити на ринг.
Після цієї перемоги Олександр Усик став офіційним претендентом на чемпіонський пояс за версією WBO, яким на даний момент володіє Енді Руїс.

Реванш Енді Руїс — Ентоні Джошуа відбудеться 7 грудня.
Після успішного дебюту в суперважкій вазі Олександр Усик сказав, що готовий до поєдинку за титул чемпіона світу.
«Чи доводить моя перемога, що я можу боксувати з кращими бійцями суперважкої ваги? Не знаю, я просто готовий з ними боксувати. Звичайно, я готовий взяти бій за титул чемпіона світу», — сказав Усик.
* * *
Олександр Усик подякував усім, хто вболівав за нього під час бою.
Відео опубліковано на Facebook Олександра Усика.
«Дорогі друзі, всім доброго ранку, дякую всім, хто приїхав, прилетів, приплив, просто прийшов, прибіг. Всім, хто був сьогодні в залі, підтримував, хто дивився в телевізорі, всім вам спасибі за цю підтримку, дуже вдячний, всім спасибі. Я буду показувати і далі красивий бокс, фінгали — нічого страшного, всім добра», — йдеться у відео.
* * *
Український боксер Олександр Усик після свого успішного дебюту в суперважкій вазі проти Чазза Візерспуна може розраховувати на поєдинок за звання чемпіона світу з переможцем реваншу Джошуа — Руїс.
Проте, як зазначив глава промоутерської компанії Matchroom Boxing Едді Хірн, український боксер не є єдиним претендентом на бій із переможцем.
«Олександр Усик може битися за титул чемпіона світу. Він прилетить до Саудівської Аравії, щоб подивитися бій Джошуа — Руїс. Переможця цього поєдинку відразу ж зобов’яжуть битися з Усиком.
Чемпіону доведеться битися з Усиком або звільнити титул. Але переможцю також потрібно битися з Кубратом Пулєвим. Раптово виникла ситуація, в якій є два обов’язкових претенденти. Необхідно вирішувати, з ким із них простіше домовитися», — цитує Хірна Fightnews.info.
Оскільки Олександр Усик є обов’язковим претендентом за версією WBO, він може вийти на ринг із переможцем реваншу між чемпіоном світу за версіями WBA, WBO і IBF Енді Руїсом і Ентоні Джошуа. У той же час Кубрат Пулєв є обов’язковим претендентом на бій за версією IBF.
* * *
Відомий боксерський аналітик телеканалу ESPN Ден Рафаель прокоментував дебютний бій Олександра Усика в суперважкій вазі.
Попри те що українець впевнено впорався з Чаззом Візерспуном, на думку Рафаеля, Усику поки зарано виходити на титульний бій у суперважкій вазі.
«Усик поки не готовий до титульного бою. Він повинен провести хоча б два бої в цьому дивізіоні. Але реальність інша. Він уже зараз є обов’язковим претендентом на титул WBO, таким чином повинен зустрітися з переможцем бою між Енді Руїсом і Ентоні Джошуа.
У наступному році він отримає свій шанс заробити пояс. Можливо, це буде бій із переможцем зустрічі Руїс — Джошуа. Можливо, бій за вакантний титул. Він буде намагатися дістати титульний бій якомога швидше», — сказав Рафаель.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».