Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Грудень 2014 19:48

«Динамо» приєдналося до «шахтаря»

Rate this item
(0 votes)

Слі­дом за чин­ни­ми чем­піо­на­ми Ук­раї­ни з фут­бо­лу, які, по­при по­раз­ку у Льво­ві, офор­ми­ли пу­ті­вку до на­ступ­ної Лі­ги чем­піо­нів, ки­їв­ські ди­на­мів­ці за тур до фі­ні­шу гру­по­во­го тур­ні­ру Лі­ги Єв­ро­пи ста­ли учас­ни­ка­ми плей-оф. На від­мі­ну від «Шах­та­ря», «бі­ло-си­ні» до­кла­ли чи­ма­ло зу­силь і здо­ла­ли не­по­ступ­ли­во­го су­пер­ни­ка.

Португальський «Ріу Аве», який у першому турі на своєму полі зазнав розгромної поразки від динамівців (0:3), ще перед матчем у Києві втратив усі шанси на вихід до 1/16 фіналу. Логічним з огляду на це (а також з огляду на поєдинок проти «Порту» в національному чемпіонаті, який відбувся за кілька днів) виглядає, що тренерський штаб португальського клубу надав можливість виступити в Лізі Європи напіврезервному складу команди. Але й ці футболісти до певного часу зберігали почесні для себе нулі на табло НСК «Олімпійський».
Особливо варто відзначити другого воротаря «Ріу Аве» Едерсона, який незліченну кількість разів рятував свою команду від пропущеного м’яча і, напевне, особливо запам’ятався форварду киян Андрієві Кравцю — він змарнував кілька виходів сам на сам.


Гості з Португалії грали у «відвертий» футбол, намагалися відповідати атакою на атаку, і їм іноді вдавалося знаходити шпарини в захисті «Динамо», але проблеми на завершальній стадії і вдала гра Олександра Шовковського завадили гравцям «Ріу Аве».
Розпечатати ворота португальців господарям вдалося після перерви. Сольним проходом відзначився лівий півзахисник «Динамо» Джермейн Ленс, який під гострим кутом увійшов до штрафного майданчика «Ріу Аве» і не без допомоги мінімального рикошету поцілив у дальній кут воріт Едерсона. Це сталося на 53-й хвилині, і «дихати» динамівцям після цього стало легше.
За 10 хвилин Мігель Велозу замінив Сергія Сидорчука, і саме київському португальцеві судилося остаточно зняти питання про переможця. На 77-й хвилині він відгукнувся на флангову передачу Андрія Ярмоленка і головою вдруге переграв голкіпера «Ріу Аве».
Рахунок 2:0 не змінився до фінального свистка.
В іншому матчі групи J данський «Ольборг» переграв румунський «Стяуа». Тепер в активі динамівців стало 12 очок, данці мають дев’ять, румуни — сім, португальці — одне.
11 грудня киянам достатньо зіграти внічию в Бухаресті, щоб стати першими у квартеті. У разі поразки підопічні Сергія Реброва можуть стати і другими — якщо «Ольборг» на виїзді переграє «Ріу Аве».
Зберігає шанси на вихід до 1/16 фіналу дніпропетровський «Дніпро», але самої лише перемоги 11 грудня в київському матчі проти французького «Сент-Етьєна» буде замало. Команді Мирона Маркевича варто сподіватися ще й на те, що в Азербайджані «Карабах» не виграє в італійського «Інтера», який турнірної мотивації вже не має — він за тур до кінця став першим.
В активі міланців зараз 11 очок, азербайджанці і французи мають по п’ять, дніпропетровці — чотири.
У Мілані «Дніпро» мав високі шанси на те, щоб навіть виграти у «Інтера». Зі стартових хвилин матч на стадіоні «Джузеппе Меацца» складався якнайкраще для дніпропетровців. На 16-й хвилині голкіпер господарів Ханданович невдало зіграв після удару Євгена Коноплянки, і Руслан Ротань був першим на добиванні. Коли ж на 28-й хвилині гості отримали право на 11-метровий (захисники необережно повелися з Євгеном Чеберячком), але Коноплянка не зміг переграти Хандановича.
Розплата настала миттєво: Кузманович пробив і захисників, і голкіпера Бойка після «пожежі» у штрафному майданчику «Дніпра».
Коли одразу по перерві Раноккія отримав червону картку, здалося, що гості візьмуть своє. Та міланці на 50-й хвилині використали контратаку, і другий гол у ворота команди Маркевича забив Освальдо.
Після цього «Дніпро» мав відчутну перевагу, значну кількість моментів, але рахунок 2:1 так і не змінився.
В іншому матчі групи F «Сент-Етьєн» і «Карабах» розійшлися миром — 1:1, і тепер самої лише перемоги над французами Коноплянці і компанії буде замало — треба ще й сподіватися, що резервісти «Інтера» гідно протистоятимуть основному складу досить потужного клубу з Азербайджану...
«Успіхи» харківського «Металіста» в Лізі Європи варті лише на побіжну згадку — колись дуже сильний український представник зазнав п’ятої поразки поспіль. Підопічних Ігоря Рахаєва з рахунком 3:1 переграв турецький «Трабзонспор». У групі L перед веде польська «Легія» (12 очок — навіть попри поразку 0:1 у Бельгії проти «Локерена»), далі йдуть «Трабзонспор» (10), «Локерен» (7) і «Металіст» (0).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».