Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Жовтень 2014 02:00

0:5 – на трьох

Rate this item
(0 votes)

Ук­ра­їн­ські пред­став­ни­ки вкрай не­вда­ло про­ве­ли по­єдин­ки тре­тьо­го ту­ру гру­по­во­го тур­ні­ру фут­боль­ної Лі­ги Єв­ро­пи. Всі троє про­гра­ли, а «Ди­на­мо» при цьо­му за­зна­ло ще й роз­гром­ної по­раз­ки від до­стат­ньо по­се­ред­ньої коман­ди.

Очевидно, що данський «Ольборг» гості з України недооцінили і збиралися на легку прогулянку. Та жахлива гра в захисті у виконанні Драговича та Віди, провалений матч у Ленса, Беланда та Кравця спричинили надто вже несподіваний результат.
У свій день народження намагався врятувати матч Ярмоленко. Андрій бив багато разів, але чомусь влучав то у голкіпера «Ольборга», то в штангу, а то і повз ворота. До речі, перемогою господарі повинні завдячувати насамперед Ларсену, який провів чудовий матч на останньому рубежі.
Гості пропустили швидкий та безглуздий гол уже на 11-й хвилині. Драгович просто віддав м’яч під удар Енвольдсену, який не схибив і пробив у кут воріт Рибки. Після пропущеного гола підопічні Реброва мали нагоди не тільки зрівняти рахунок, але й вийти вперед. Не склалося.


А от пропустити вдруге динамівці встигли ще в першому таймі. Цього разу співавтором голу став Сілва. Бразилець поблизу свого штрафного майданчика скинув м’яч головою на Хеленіуса, і після передачі Томсен забиває у порожні ворота — 2:0.
Сергій Ребров у цьому сезоні зазвичай угадував із замінами, але цього разу вийшло навпаки. Вихід на поле по перерві Велозу замість Рибалки не посилив гри, натомість «Ольборг» став більше контролювати гру в центрі поля. Непомітний Кравець так і не був замінений. Поведінка ж Ленса, який на заміну йшов пішки, коли його команда програє, має отримати реакцію вже самого Реброва.
У другому таймі на полі був дисциплінований у захисті «Ольборг» і беззубе в атаці «Динамо». Данці вже не дали гостям розігратися, і шансів забити хоча б гол у гостей майже не було. Знову був момент в Ярмоленка — і все. Не допоміг киянам і вихід на заміну Олега Гусєва.
Уже в доданий арбітром час, коли кияни змирилися з рахунком 0:2, Томсен оформив дубль. Він пошив у дурні Віду, який не зумів зіграти на випередження, і рахунок став 0:3.
В іншому матчі групи J румунський «Стяуа» переграв потугальський «Ріу Аве» (2:1), і таким чином ситуація гранично загострилася. По шість очок мають одразу три колективи — румунський, український і данський. Задніх пасуть португальці, які програли всі три матчі.
У такому ж, як «Ріу Аве», становищі перебуває в квартеті L харківський «Металіст». Підопічні Ігоря Рахаєва програли вже третій поєдинок поспіль.
У стартові хвилини формально домашнього для харків’ян матчу в Києві проти польської «Легії» обидві команди демонстрували рівну гру, хоча і без гострих моментів. «Металіст» мав кілька непоганих нагод забити зі стандарту, однак удари Жажі знаходили то стінку з футболістів «Легії», то трибуни стадіону імені Валерія Лобановського.
У середині першого тайму команди обмінялися моментами: на нереалізований вихід сам на сам із Горяїновим (устиг підстрахувати своїх партнерів по команді Пшеничних) «Металіст» відповів ударом все того ж Жажі в захисника.
За марнотратство команда Рахаєва була покарана через якусь мить. На 29-й хвилині футболісти польського клубу лівим флангом розіграли класну атаку, у підсумку Дуда самотужки пройшов весь захист «Металіста» і метрів із чотирьох розстріляв Горяїнова. Через 10 хвилин «Легія» могла забивати вдруге, втім, півзахиснику гостей Кухарчику не вдалося влучити у ворота харківського клубу з гострого кута. Під завісу тайму «жовто-сині» знову втратили шанс забити, коли Болбат на дальній стійці не встиг до м’яча після прострілу від Гоменюка.
Початок другого тайму запам’ятався ударом із гострого кута від Орналду Са — на щастя для Горяїнова і компанії, м’яч пройшов поруч зі стійкою. На 51-й хвилині знову «наварив» Юссуф, який зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Арбітр призначив у ворота «Металіста» пенальті. До позначки підійшов хорват Врдоляк, однак переграти Горяїнова він не зумів. Після цього харківський клуб на якусь мить ожив і навіть забив гол, але арбітр взяття воріт не зафіксував через офсайд Гоменюка.
На 69-й хвилині Врдоляк у своєму штрафному майданчику зіграв рукою, за що арбітр без вагань вказав на позначку. І тут знову схибив Жажа, який наважився пробити з 11 метрів. Бразилець завдав удару низом і фактично по центру воріт, тому голкіпер гостей без проблем упорався із загрозою. Ця нагода так і залишилася останньою для «Металіста» за весь другий тайм. Наприкінці зустрічі «Легія» створила ще кілька моментів, однак рахунок на табло більше не змінювався.
В іншому матчі групи L турецький «Трабзонспор» переграв бельгійський «Локерен» (2:0). «Легія» з дев’ятьма очками очолює перегони, далі — «Трабзонспор» (шість), «Локерен» (три) і «Металіст».
Дніпропетровський «Дніпро» підтримав програшну тенденцію. У домашньому матчі з азербайджанським «Карабахом», у якому команді Маркевича потрібно було перемагати, «Дніпро» поступився з мінімальним рахунком.
Гості цілком заслужили на три очки — вони були організованішими в обороні і креативнішими в нападі. У господарів за весь матч важко згадати хоча б одну по-справжньому слушну нагоду, натомість футболісти азербайджанського клубу могли робити рахунок ще більшим, якби Муарем реалізував вихід сам на сам або Рейналдо реалізував свою можливість.
Що ж до єдиного забитого м’яча, то зробили це азербайджанці зразково і показово. Швидкий вихід у контратаку, Муарем у штрафному на замасі прибрав двох захисників і поклав м’яч у дальній кут воріт Бойка, який у цьому епізоді виявився безсилим.
Гості зробили свою справу, рахунок їх повністю влаштовував, і вони віддали ініціативу супернику. Але «Дніпро» чомусь починав грати лише в кінцівках таймів, коли часу для того, щоб хоча б зрівняти рахунок, залишалося дуже мало.
Більшу частину матчу команди провели в центрі поля, де було багато боротьби і як наслідок — вісім жовтих карток на двох. «Дніпро» намагався завершувати свої атаки подачами і прострілами з флангів, але переважну більшість цих спроб нейтралізував голкіпер, а в решті випадків Селезньов та Калінич не змогли знайти свої шанси.
Наприкінці ігрового часу команда Маркевича спробувала організувати щось подібне на штурм, але грамотні заміни Гурбана Гурбанова, спрямовані на підсилення оборони, спрацювали результативно, і гостям удалося вистояти до фінального свистка.
Після трьох турів становище «Дніпра» не видається таким критичним, як у «Металіста». Дніпропетровці з одним очком ідуть останніми, але конкуренти в боротьбі за друге місце розташувалися поруч — французький «Сент-Етьєн» має три бали, «Карабах» — чотири. На першому місці після домашньої нульової нічиєї з французами залишився італійський «Інтер» — у нього сім очок.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».