Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Жовтень 2019 15:56

Італійський знак якості "Шахтаря"

Rate this item
(0 votes)

КОМАН­ДА ЛУ­ЇША КАШ­ТРУ ДЕ­МОН­СТРУЄ СВОЇ АМ­БІ­ЦІЇ В ЛІ­ЗІ ЧЕМ­ПІО­НІВ

У 2-му турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» здобув вольову перемогу над італійською «Аталантою» — 2:1. Будь-яка перемога над італійським клубом у ЛЧ уже є подією для нашого футболу. Тим більше якщо ми виграли на такій знаковій арені, як міланське «Сан Сіро».

Перше, що відзначають усі аналітики, — це чудова підготовка до матчу тренерського штабу «Шахтаря». «Аталанту» вивчили досконало і обрали проти неї дуже вдалу модель гри, в якій Коваленко і Алан Патрік чітко розуміли, як руйнувати гру суперника в середині поля.

Взагалі, в цьому матчі гірники максимально спростили гру. Вони майже не розігрували м’яч біля власних воріт, аби уникнути пресингу, а атаки розпочинали з довгих передач на чужу половину поля.
Ще один важливий момент. «Шахтар» хоч і намагався зупинити «Аталанту» в центрі поля, але в першому таймі так і не уникнув проблем у захисті. Центрбеки Кривцов і Матвієнко прийняли кілька хибних рішень, що і призвело до гола, пенальті і купи моментів біля воріт П’ятова.
За рахунку 0:1 гостям пощастило, що «Аталанта» зупинилася перевести дух. «Шахтар» скористався цим, перехопив ініціативу і навіть зрівняв до перерви.
Тепер відзначимо персонально всіх причетних до перемоги. Почнемо з П’ятова, який відбив пенальті і ще мінімум чотири рази рятував свої ворота. Незважаючи на хитку оборону, Степаненко та Ісмаїлі виконали величезний обсяг корисної роботи, кожен зробив по шість відборів м’яча — а це вже знак якості. В середині поля кращим був Марлос, який постійно загострював і жодного разу не помилився в передачах.
Щодо голів «Шахтаря», то в першому Мораес виконав усе бездоганно. Прийом м’яча, фінт, удар. Відзначимо також пас Алана Патріка. Другий гол став результатом індивідуальної роботи Додо і Соломона, які вийшли на заміну і мали свіжі ноги та голови.
Перемога в Італії засвідчила, що у нинішнього «Шахтаря» є величезний потенціал для успішного євросезону. Луїш Каштру вже зрозумів, у який футбол повинна грати його команда, а сама команда набирає обертів.
До оптимальної форми наблизилися досвідчені П’ятов, Степаненко, Ісмаїлі, Марлос, Тайсон, Мораес. Помітний прогрес у діях Коваленка, а Соломон і Коноплянка завжди здатні посилити гру.
Далі у «Шахтаря» два матчі проти загребського «Динамо» і шість очок у цьому протистоянні можуть зробити українського чемпіона фаворитом у боротьбі за друге місце в групі. Головне, аби лідери «Шахтаря» втримали форму і тонус, а тренери нарешті навели лад у захисті.
* * *
Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував виїзну перемогу своєї команди над «Аталантою» (2:1) у другому турі групового раунду Ліги чемпіонів. Про це повідомляє телеканал «Футбол 1».
«Можу лише порадіти за хлопців і команду. Всі заміни зробили для того, щоб дати більше потужності нашій команді в атаці. Дуже важливо було виграти стратегічну і тактичну складову гри.
Насправді, якби сьогодні не грали Коваленко і Алан Патрік, то нам було дуже складно протистояти атаці «Аталанти». Суперник віддавав м’яч у середину, і ця зона була найнебезпечнішою. Довелося б Степаненку залишати зону опорного півзахисника, і він би не зміг страхувати наших центральних захисників.
Була тактична боротьба, яку потрібно було виграти, а потім уже думати про результат. На щастя, команда показала себе на найвищому рівні. Виконали установку. Створили проблеми «Аталанті», яких вони не очікували. Все завдяки величезній роботі наших хлопців на полі.
У нас ті ж шанси, що були і після першого матчу. Найголовніше — підійти до наступного матчу впевнено. Мої хлопці сьогодні зіграли фантастично. Приємно, що тішимо уболівальників», — розповів Каштру.

Святослав ВАСИЛИК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».