Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Червень 2019 11:02

Україна повторила рекорд

Rate this item
(0 votes)

Збірна України з футболу повторила рекорд 20-річної давнини за набраними очками в стартових турах кваліфікації чемпіонатів світу та Європи.

У перших чотирьох турах відбору Євро-2020 футболісти збірної України набрали 10 очок. Стільки ж очок національна збірна в стартових чотирьох турах набирала лише у кваліфікації Євро-2000. Про це повідомляє Tribuna.com.
У відборі Євро-2000 українці грали в четвертій групі з Францією, Росією, Ісландією, Вірменією та Андоррою. Стартувала українська команда 1998 року з перемоги над Росією (3:2), Андоррою (2:0) і Вірменією (2:0), а 1999-го продовжила вдалий початок виїзною нічиєю з французами (0:0).

Нагадаємо, збірна України з футболу успішно провела перші 4 матчі у відборі Євро-2020: проти Португалії (0:0), Сербії (5:0) і Люксембургу (2:1, 1:0).
У своєму третьому матчі у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2020 національна збірна України з футболу на 35-тисячній «Арені Львів» здобула упевнену перемогу над командою Сербії — 5:0.
Віктор Циганков у першому таймі зробив дубль протягом трьох хвилин (26, 28), Євген Коноплянка забив третій м’яч відразу після перерви (46), Роман Яремчук (59) і Коноплянка (75) довершили розгром сербів у Львові.
10 червня національна збірна України провела четвертий поєдинок у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2020, в якому на «Арені Львів» перемогла команду Люксембургу з рахунком 1:0.
«Синьо-жовті» швидко відкрили рахунок — на 6-й хвилині відзначився Роман Яремчук, який забив м’яч ударом головою після передачі Руслана Малиновського.
Турнірне становище: Україна — 10 очок (після 4 ігор), Люксембург — 4 (4), Сербія — 4 (3), Португалія — 2 (2), Литва — 1 (3).
Наступний матч у кваліфікації Євро-2020 збірна України проведе 7 вересня у Вільнюсі проти футболістів Литви.
* * *
Головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко прокоментував дії національної команди, яка у Львові завдала поразки збірній Люксембургу (1:0) у відбірковому матчі чемпіонату Європи-2020.
«Як то кажуть, переможний склад не міняють. Ми бачили, що хлопці в гарному стані, хоча я розумів, що хтось втомиться, тому заміни планувалися.
У нас була проблема на правому фланзі: Караваєв втомився, ми хотіли його замінити, але Бутко вибув. А вводити нову людину, яка на цій позиції не грала, і міняти структуру гри було б неправильним.
Головне, що ми взяли три очки. Дуже важливі очки. Ми знали, що буде важка гра, але завдання своє виконали», — цитує Шевченка прес-служба Федерації футболу України.
«Це була друга гра з двох спарених, і вона завжди дається важко. Так само було й минулого разу, коли перед Люксембургом ми грали з Португалією. Але найголовніше — це результат, перемога, яку ми здобули. Гра склалася важко в другому таймі тому, що треба було реалізовувати моменти ще до перерви.
Ризикувати ніхто не хотів, наша збірна трохи відійшла, хлопці зайняли правильні позиції, намагалися забити завдяки швидкому виходу з оборони в атаку.
Можливості були, але ми їх не реалізували. Втім, ми здобули перемогу, і реакція вболівальників засвідчила, що вони розуміли, наскільки нам було важко та наскільки важливо досягти цього результату», — підкреслив Шевченко.
Наставник «синьо-жовтих» окремо відзначив палку підтримку уболівальників на «Арені Львів». «Я дуже вдячний львів’янам за теплий прийом. Не можу пригадати, щоб збірна грала два матчі поспіль на одному стадіоні і він при цьому був заповнений ущент.
Дякую вболівальникам за справжню підтримку, це додало нам сил та допомогло здобути шість пунктів на цьому стадіоні», — підсумував головний тренер національної збірної України.

* * *
Головний тренер збірної Люксембургу з футболу Люк Хольц прокоментував перемогу України (1:0).
Люк Хольц на традиційній післяматчевій прес-конференції, зокрема, зазначив, що футболісти збірної України продемонстрували чудову гру і є суперкомандою.
 «Збірна України продемонструвала чудову гру. Суперник розпочав матч у високому темпі, але з часом він став повільнішим. Напевно, через важкий поєдинок із Сербією. Сподіваюся, що Україна залишатиметься лідером групи й надалі. Вона — суперкоманда».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».