Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Середа Квiтень 24, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Недiля, 12 Травень 2019 11:02

Суто англійські справи

Rate this item
(0 votes)

У повторному півфінальному матчі Ліги чемпіонів «Ліверпуль» обіграв на своєму полі «Барселону» 4:0 і став першим фіналістом турніру.
Зважаючи на кадрові втрати «Ліверпуля» (через травми не грали Салах і Фірміно), у реванш команди Юргена Клоппа після поразки з рахунком 0:3 мало хто вірив. Однак уже на 56-й хвилині господарі відіграли всі три м’ячі, які вони пропустили тиждень тому в Барселоні.
Орігі відкрив рахунок на 7-й хвилині. А Вейналдум двічі забив на початку другого тайму. На 79-й хвилині Орігі зробив рахунок 4:0 на користь «Ліверпуля». Ця перемога дозволила «Ліверпулю» пройти «Барселону» і вийти у фінал.

Головний тренер каталонського футбольного клубу «Барселона» Ернесто Вальверде прокоментував розгромну поразку команди від англійського «Ліверпуля» в півфінальному матчі-відповіді ЛЧ УЄФА.
Він, зокрема, зазначив, що як тренер повинен узяти на себе відповідальність за такий результат.
«Не знаю, як це позначиться на мені особисто, але як тренер я повинен узяти на себе відповідальність за подію. Нам дуже боляче. Особливо боляче тим, хто другий рік переживає подібне розчарування», — цитує Вальверде Depo.Сектор.
У повторному півфінальному матчі Ліги чемпіонів «Тоттенхем» обіграв на чужому полі «Аякс» — 3:2 і став другим фіналістом турніру.
Після перемоги в першому поєдинку в Лондоні (1:0) «Аякс» не став грати вдома на утримання рахунку. В першому таймі господарі забили двічі. Відзначилися де Лігт і Зієш.
Після перерви «Тоттенхем» несподівано швидко відновив рівновагу до 59-ї хвилини. Два голи — в активі Лукаса Моури. Рахунок 2:2, який влаштовував «Аякс», протримався до 5-ї компенсованої хвилини, на якій той-таки Лукас Моура приніс гостям перемогу — 3:2.
За підсумками двох матчів (3:3) «Тоттенхем» отримав перевагу за рахунок більшої кількості голів на чужому полі і вийшов у фінал.
Фінал Ліги чемпіонів зіграють 1 червня в Мадриді на стадіоні «Метрополітано».
*  * *
Два англійських клуби з Лондона — «Арсенал» і «Челсі» зіграють у фіналі Ліги Європи.
В повторному півфіналі «Арсенал» переміг «Валенсію» — 4:2. Перший поєдинок суперників завершився на користь «канонірів» — 3:1. У Валенсії господарі забили першими (Гамейро), але «Арсенал» відповів двома голами (Обамеянг і Ляказетт) і практично вирішив долю матчу. Далі Гамейро рахунок зрівняв, а Обамеянг забив ще двічі. 4:2 — перемога «Арсенала».
В іншому півфінальному протистоянні «Челсі» пройшов «Айнтрахт» у серії пенальті. Матч у Франкфурті завершився внічию — 1:1. На «Стемфорд Брідж» в основний час команди повторили рахунок першого поєдинку. На гол Лофтус-Чіка гості відповіли голом Йовича. В серії післяматчевих пенальті «Челсі» переміг — 4:3.
Фінал Ліги Європи-2019 зіграють 29 травня в Баку на Олімпійському стадіоні.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».