Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Лютий 2018 20:44

НСТУ хоче продати субліцензію на трансляцію матчів ЧС-2018 з футболу

Rate this item
(0 votes)

На­ціо­наль­на су­спіль­на те­ле­ра­діо­ком­па­нія Ук­раї­ни (НСТУ) ве­де пе­ре­мо­ви­ни з дво­ма ко­мер­цій­ни­ми мов­ни­ка­ми що­до про­да­жу суб­лі­цен­зій­них прав на транс­ля­цію чем­піо­на­ту сві­ту з фут­бо­лу 2018 ро­ку в Ро­сії.
Один із цих мов­ни­ків — ко­мер­цій­ний те­ле­ка­нал, на­зва яко­го не роз­го­ло­шує­ть­ся, дру­гий — те­ле­ка­нал «Ук­раї­на». Про це по­ві­дом­ляє detector.media.

Як повідомив голова правління НСТУ Зураб Аласанія, переговори з телеканалом «Україна» почалися ще навесні 2017 року, коли він уперше повідомив про наміри не транслювати ЧС-2018 з футболу в Росії.

Але «Медіа Група Україна» вирішила, як і НСТУ, відмовитися від трансляції мундіалю в Росії.
Наприкінці 2017 року «Медіа Група Україна» звернулася до керівництва НСТУ з проханням анулювати всі попередні домовленості щодо трансляції ЧС-2018 з футболу. Керівництво НСТУ це прохання не задовольнило, тому телеканал звернувся до суду з відповідним позовом.
Зураб Аласанія заявив, що йому відомо про позов, але НСТУ ще його не отримала: «Я розумію, чому вони вирішили відмовитися від трансляції — у них схожі аргументи, як і в нас. Я радію, що комерційні мовники рівняються на Суспільне. Але ми не могли просто так розірвати попередні домовленості. Ми вже сплатили частину коштів Європейській мовній спілці за права на трансляцію, які нам ніхто не поверне, і держава через півроку спитає в нас, де ці гроші».
Вартість прав на трансляцію ЧС-2018, які НСТУ придбала в Європейської мовної спілки (EBU), Аласанія не може розголошувати, але уточнив, що НСТУ сплатила лише частину коштів за права, а не всю суму.
Зазначимо, що EBU має зобов’язання перед Міжнародною федерацією футболу (ФІФА), у якої придбала права на трансляцію ЧС-2018, забезпечити трансляцію чемпіонату в усіх країнах — членах EBU.
Раніше Федерація футболу України офіційно підтвердила, що не проводитиме акредитації українських журналістів для висвітлення фінальної частини ЧС-2018 у Росії.
* * *
Федерація футболу України (ФФУ) відмовилася від своєї квоти на придбання квитків на матчі ЧС-2018 і не проводитиме акредитації вітчизняних журналістів для висвітлення фінальної частини чемпіонату світу-2018 з футболу.
Відповідну заяву ФФУ опублікувала на своєму офіційному сайті.
«Федерація футболу України офіційно підтверджує, що не проводитиме акредитації вітчизняних журналістів для висвітлення фінальної частини чемпіонату світу з футболу, яка відбуватиметься в Росії 14 червня — 15 липня 2018 року. Про це було повідомлено ФІФА 26 січня. Також ФФУ відмовилася від своєї квоти на придбання квитків на матчі ЧС-2018», — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, збірна України з футболу не потрапила на чемпіонат світу-2018. На стадії відбору підопічні Андрія Шевченка посіли лише 4-е місце в групі.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».