Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 20:51

5 головних інтриг футбольної весни

Rate this item
(0 votes)

Укр­ін­форм вио­кре­мив най­ці­ка­ві­ше, що че­кає на­ших фут­боль­них убо­лі­валь­ни­ків у пер­шій по­ло­ви­ні 2018 ро­ку.

Як да­ле­ко про­су­нуть­ся «Шах­тар» і «Ди­на­мо» в єв­ро­куб­ках?
Після жеребкування усі видихнули з полегшенням — ми отримали суперників, з якими можна грати і можна перемагати. В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів «Шахтар» отримав італійську «Рому», яка хоч і має зірок (Найнгголан, Джеко, Стротман, Коларов, ЕльШаараві), але у командному класі поступається гірникам.
Суперник «Динамо» в 1/16 фіналу Ліги Європи — грецький АЕК має достатньо слабких місць, якими кияни повинні скористатися. Головний мінус наших команд у цих лютневоберезневих протистояннях — брак ігрової практики.
Щодо подальших перспектив, то чвертьфінал ЛЧ для «Шахтаря» виглядатиме успішним підсумком. Натомість «Динамо» цілком реально пробитися до півфіналу ЛЄ, а там уже як пощастить із суперником.
Чи пі­де Фон­се­ка вліт­ку?
Логіка підказує, що історія португальського тренера в «Шахтарі» добігає кінця. За два сезони Фонсека вичавив із цієї команди все — став чемпіоном України і вивів команду у плейоф ЛЧ. При ньому на новий рівень вийшли Бернард, Ісмаїлі, Ордець, Коваленко і Феррейра.
Нині Фонсека — потенційний тренер в європейському топчемпіонаті, недаремно ним цікавиться стільки команд з Англії. Португалець не поспішає продовжувати контракт із «Шахтарем», і це ще одна ознака літнього від’їзду.
Єдиний чинник, який здатен зупинити Фонсеку, — гроші. Однак, здається, і ця мотивація вже не спрацює. Фонсека прагне нових викликів і більш гучної слави.
Хто ста­не від­крит­тям се­зо­ну?
Величезним позитивом роботи Олександра Хацкевича в «Динамо» є його ставка на молодь. Нині у складі киян цілий розсип потенційних зірочок, яким до снаги стати помітними постатями в українському футболі на найближче десятиліття.
Скажімо, Віталій Буяльський. Отримавши довіру від Хацкевича, півзахисник Буяльський продемонстрував свою універсальність, стабільність і якості лідера.
У неординарного і гострого гравця встиг вирости Віктор Циганков. Небувалу кількість компліментів отримав 19річний хавбек Микола Шапаренко (на фото). Його головна чеснота — креативність.
Нарешті, неймовірний прогрес (8 голів восени) показав нападник Олексій Хобленко. Вихованець «Динамо», який нині в оренді в «Чорноморці», зобов’язаний виходити на новий рівень у складі більш амбіційного клубу.
Чим за­кін­чить­ся «ма­рі­уполь­ська спра­ва»?
Прикро, але у історії із серпневим невиїздом «Динамо» на матч у Маріуполь не буде переможців і переможених. Програв увесь український футбол, який дав власному абсурду міжнародний розголос. Кияни тепер оскаржують технічну поразку у CAS (остання судова інстанція в спорті) і сподіваються не втратити три очки, які є надважливими в їх чемпіонських перегонах з «Шахтарем».
Цікаво, що експерти розходяться в думках щодо можливого вердикту в Лозанні. Одні кажуть: шансів у «Динамо» немає. Інші вважають, що на користь киян зіграють два фактори: потенційне серпневе загострення в АТО і постпропозиція «Динамо» зіграти матч, яку підтримало більшість клубів УПЛ.
Чи ви­ле­тять «Кар­па­ти»?
Жахлива трансферна кампанія влітку (16 новачків), неприємності у президента Петра Димінського, тренерський і кадровий хаос. Усе це призвело до того, що «Карпати» завершили першу половину чемпіонату на передостанньому 11му місці.
Гірше за львів’ян виступила лише «Сталь», яка грає дублерами. Додайте сюди зняття трьох очок за борги, трансферний бан, перерваний матч з «Олімпіком», дивний тренерський дует Бойчишин — Друді і перспективи «Карпат» виглядають узагалі кепсько.
Що може врятувати клуб зі Львова? Амбіційна молодь, кілька вдалих матчів від лідерів команди і провал конкурентів у боротьбі за виживання («Сталь», «Чорноморець», «Зірка»).

Свя­то­слав ВА­СИ­ЛИК, 
Укр­ін­форм

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».