Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Грудень 2016 16:13

«Динамо» — «Зоря»: плюс п'ять на користь Києва

Rate this item
(0 votes)

Піс­ля ви­льо­ту з Лі­ги чем­піо­нів ки­їв­ське «Ди­на­мо» мо­же зо­се­ре­ди­ти­ся на чем­піо­на­ті та Куб­ку Ук­раї­ни. У гос­тьо­во­му мат­чі з луць­кою «Во­лин­ню» Сер­гій Реб­ров не став ро­би­ти гло­баль­ної ро­та­ції скла­ду. Ви­ді­ли­ти мож­на ли­ше по­яву з пер­ших хви­лин мо­ло­до­го Орі­хов­сько­го та пів­за­хис­ни­ка Ар­те­ма Гро­мо­ва.

«Динамо» на правах фаворита захопило ініціативу вже зі старту матчу, однак на початку зустрічі киян зустрів «холодний душ» у виконанні швидкого гола господарів. Шабанов зза меж штрафного майданчика завдав потужного удару, Рудько відбив м’яч перед собою, але першими на добиванні виявилися не захисники киян, а Діденко, який пробив під поперечину.

Швидкий гол дещо збив атакувальний запал динамівців, але кияни доволі швидко прийшли до тями і почали атакувати великими силами. Інтрига трималася лише 15 хвилин.
На 21й хвилині Рибалка довгою діагональною передачею вивів сам на сам із голкіпером «Волині» Громова, Артем перекинув Марчука, але до м’яча не встигав.
Однак до атаки підключився Мораєс, який підстрахував партнера та заштовхав м’яч у ворота — 1:1. Після цього малюнок гри не змінився. «Динамо» продовжувало гнути свою лінію, а «Волинь» сиділа в обороні і чекала шансу під час контратаки.
На 37й хвилині підопічні Кварцяного могли забити вдруге, але влучності не вистачило Чепелюку — м’яч після удару гравця «Волині» пройшов поруч із дев’яткою воріт Рудька.
У свою чергу, «Динамо» свій момент використало. Сталося це на 45й хвилині, коли забив Ярмоленко. Громов пройшов лівим флангом і віддав точно на дальній кут на вільного Андрія, якому залишалося влучити у порожні ворота.
Таким чином, Громов записав у свій актив другу гольову передачу, а Ярмоленко перервав свою гольову засуху, яка становила вже майже 1000 хвилин.
У другому таймі «Динамо» почало створювати більше моментів. А «Волині», як виявилося згодом, вистачило лише на перший тайм. Міг забивати Віда, але не вистачило влучності.
Трохи згодом врятував свою команду Марчук, який парирував небезпечний удар Буяльського. На 71й хвилині кияни забили втретє. Буяльський віддав відмінну передачу на Мораєса, той обіграв Марчука і з гострого кута відправив м’яч у ворота «Волині».
Через чотири хвилини господарі могли скоротити розрив у рахунку. Після потужного удару Никитюка зі штрафного голкіпер «Динамо» Рудько знову помилився, відбивши м’яч перед собою, і Логінов добивав у порожні ворота. Втім, цього разу арбітри зафіксували офсайд.
Під завершення матчу господарі відверто підсіли. Марчук ще кілька разів рятував свою команду, але під завісу зустрічі таки пропустив і четвертий гол.
Уже у доданий час Віда виконав передачу на хід Мораєсу, а бразилець красиво перекинув голкіпера «Волині», записавши до свого активу хеттрик. У підсумку «Динамо» здобуло доволі легку перемогу з рахунком 4:1 і відірвалося від «Зорі», яка не зуміла перемогти «Карпати», на п’ять очок.
Донецький «Шахтар» здобув впевнену перемогу у виїзному матчі проти «Дніпра». Гірники заволоділи ініціативою з перших хвилин. Господарі намагалися зіграти надійно в обороні, проте вдало це робити у них виходило лише в перші півгодини зустрічі.
«Шахтар» мав виходити вперед уже на 24й хвилині, коли у ворота «Дніпра» було призначено пенальті за фол проти Коваленка у штрафному майданчику. Марлос з одинадцятиметрової позначки пробив досить непогано, однак Лунін угадав напрямок польоту м’яча і зміг виручити свою команду.
Проте вже через 10 хвилин воротар нічим не зміг допомогти «Дніпру». Сталося це після того, як захисники господарів у штрафному майданчику загубили Віктора Коваленка, котрий результативно завершив навісну передачу Ракицького з флангу.
Вдруге м’яч опинився у сітці воріт «Дніпра» буквально через три хвилини. Цього разу Марлос з Едуарду відібрали м’яч поблизу штрафного майданчика дніпрян. Останній виконав ідеальний простріл на Коваленка, і Віктору нічого не залишалось, як оформити дубль.
Другу половину «Дніпро» провів більш цікаво, але забитих м’ячів у цьому матчі глядачі більше не побачили. Донеччани впевнено контролювали м’яч. Здавалося, що команда Фонсеки грає не на повну потужність, а десь на 80% своїх можливостей. Але і цього вистачало, щоб постійно створювати проблеми обороні суперника.
Наприкінці зустрічі в гру втрутилися фанати, які пустили по стадіону дим, і головному арбітру довелося зупиняти матч на три хвилини.
Почекавши, суддя вирішив продовжити поєдинок. Команди хоч і за поганої видимості, але дограли таки до фінального свистка, який зафіксував чергову перемогу донецького клубу.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 16-го ту­ру:
«Сталь» (Кам’­ян­ське) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 0:1
Гол: Ребенок (89)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Зір­ка» (Кро­пив­ниць­кий) — 2:1
Го­ли: 0:1 — Білоног (3), 1:1 — Коркішко (25), 2:1 — Андрієвський (78)
«Во­линь» (Луцьк) — «Ди­на­мо» (Ки­їв) — 1:4
Го­ли: 1:0 — Діденко (6), 1:1 — Мораєс (21), 1:2 — Ярмоленко (45), 1:3 — Мораєс (71), 1:4 — Мораєс (90+3)
ФК «Олександ­рія» — «Олім­пік» (До­нецьк) — 1:1
Го­ли: 0:1 — Матяж (50, пен.), 1:1 — Пономар (78)
«Кар­па­ти» (Львів) — «Зо­ря» (Лу­ганськ) — 2:2
Го­ли: 1:0 — Худоб’як (12), 1:1 — Сухоцький (22), 2:1 — БланкоЛещук (29), 2:2 — Любенович (90)
«Дніп­ро» — «Шах­тар» (До­нецьк) — 0:2
Го­ли: 0:1 — Коваленко (34), 0:2 — Коваленко (38)
На цьому тижні відбулось і два чвертьфінальні матчі Кубка України. Першим півфіналістом став МФК «Миколаїв», який у серії пенальті переміг «Іллічівець».
У другому з них «Дніпро» зустрічався з «Ворсклою». З перших хвилин гра проходила в основному в центрі поля. Перший момент створили гості. На 13й хвилині Кобахідзе пробив у ближній кут, але Лунін ліквідував загрозу.
Дніпряни відповіли на 36й хвилині. Ротань вивів Луньова сам на сам із голкіпером, але той не зміг переграти Непогодова. У другому таймі активнішими були дніпряни. Свій момент мав Ротань, але після навісу від Кравченка Руслан не зміг переграти Непогодова.
І все, здавалося б, ішло до нульової нічиї, але на 73й хвилині Баланюк створив гол із нічого. Він отримав передачу з флангу, перебуваючи спиною до воріт, та несподівано вирішив пробити з розвороту у дальній кут, чим застав зненацька як оборону, так і голкіпера «Ворскли» — 1:0. Цей рахунок залишився незмінним.
Нагадаємо, ще два півфіналісти визначаться у матчах «Нафтовик» — «Динамо» та «Полтава» — «Шахтар». Ці поєдинки повинні були відбутися 30 листопада, але були скасовані через важкі погодні умови.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».