Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Вересень 2016 13:27

Голова Міліка – поразка «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

Київське «Динамо» з поразки стартувало в груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА, продемонструвавши брак командної взаємодії в домашньому поєдинку проти італійського «Наполі». Динамівці поступилися — 1:2, хоча першими відкрили рахунок.
Наставник киян Сергій Ребров мав значні проблеми зі складом: травмувався основний правий захисник бразилець Даніло Сілва, а нинішній рівень Миколи Морозюка, який також може зіграти на цій позиції, тренера не влаштовує. Тому на цю позиції вийшов Євген Макаренко, компанію якому в центрі захисту склали Домагой Віда та Євген Хачеріді, а на лівому фланзі — Віторіно Антунеш.
У центрі поля вийшли Сидорчук, Рибалка й Гармаш, на правому фланзі — безальтернативний Ярмоленко, а от ліворуч у півзахисті дебютував 18річний Віктор Циганков. Єдиним нападником зі стартових хвилин вийшов бразилець Мораєс.

Складом «Наполі» головний тренер цієї команди Мауріціо Саррі не здивував: Рейна — у воротах, захисники — Хісай, Альбіоль, Кулібалі, Гулам, півзахисники — Алан, Жоржиньйо, Гамшик, по флангах — Кальєхон та Мертенс, на вістрі атаки — Мілік.
І саме польський форвард неаполітанців Аркадіуш Мілік приніс перемогу своїй команді точними ударами головою. На 36й і другій доданій до першого тайму хвилинах він двічі продемонстрував уболівальникам на НСК «Олімпійський», що їхні улюбленці, як і раніше, жахливо грають проти майстерних форвардів, здатних боротися на другому поверсі.
Відповідальність за пропущені голи приблизно рівною мірою можуть розділити як центральні захисники, так і голкіпер Олександр Шовковський, що й до кінця своєї понад 20літньої кар’єри так і не подолав тих вад, які не змогли виправити в дитячій спортшколі: гра на виходах залишається ахіллесовою п’ятою ветерана. Саме Шовковський завмер у напівпозиції, коли Мілік забивав свій перший гол, «перевисівши» в повітрі Домагоя Віду. І саме з воротарського майданчика СаШо забивав поляк переможний для своєї команди гол, коли Євген Хачеріді не зміг вибити м’яч за межі поля.
А розпочиналося для «Динамо» все й не так погано: вже на другій хвилині Сергій Сидорчук ледь не забив із центра поля після перехоплення — Рейна перевів м’яч на кутовий зпід поперечини.
А на 26й хвилині голом завершилася чи не перша доведена до кінця атака господарів: Ярмоленко навісив до штрафного майданчика, передачу прийняв юний Циганков і відпасував трохи назад у вільну від захисників зону. Там зміг класно пробити з розвороту Денис Гармаш, але цей момент став чи не єдиною світлою плямою в загалом безбарвній грі киян у нападі.
Коли ж у середині другого тайму після марного намагання заробити пенальті за симуляцію другу жовту картку побачив перед собою Сидорчук, стало очевидним, що поразки уникнути не вдасться. Ще були шанси після стандартних положень, але найреальніший із них втратив Ярмоленко, пробивши з небезпечного штрафного вище воріт.
В іншому матчі групи В португальська «Бенфіка» й турецький «Бешикташ» розійшлися миром — 1:1. Динамівці в другому турі поїдуть у гості до Стамбула, матч із «Бешикташем» відбудеться 28 вересня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».