Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 19 Серпень 2016 19:54

«Карпати» не втримали «Шахтаря»

Rate this item
(0 votes)

Львів­ські «Кар­па­ти» бу­ли близь­ки­ми до най­гуч­ні­шої сен­са­ції стар­то­во­го від­тин­ку чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу, але не втри­ма­ли пе­ре­ва­гу над до­нець­ким «Шах­та­рем» у два м’ячі в по­єдин­ку чет­вер­то­го ту­ру на ста­діо­ні «Аре­на Львів». Реш­та мат­чів ту­ру обій­шла­ся без сен­са­цій.

«Карпати» показали себе з найкращого боку в першому таймі, коли довели вміння грати проти найкращих вітчизняних клубів. «Шахтар» дещо обмежив різноманітність в атакувальних діях, практично не використовував фланги, і це господарям полегшило завдання в обороні. За стартові 45 хвилин вони лише раз були близькими до пропущеного м’яча, коли Веллінгтон Нем з прострілу Тайсона дивом з чотирьох метрів пробив над поперечиною порожніх воріт. У львів’ян шансів було набагато більше.
На 27-й хвилині Павло Ксьонз навісив, а Густаво Бланко Лещук виявив свої бомбардирські здібності, зігравши на лінії воротарського майданчика головою на випередження. Забив аргентинець і внаслідок розіграшу штрафного, однак з офсайду. Проте й цей натяк гості не зрозуміли. Тому на 37-й хвилині після красивої атаки львів’ян таки пропустили від Амбросія Чачуа, якому асистували все той же Ксьонз та Ігор Худоб’як — 2:0.

Перерва пішла на користь команді Паулу Фонсеки, причому без помітної зміни тактики. Дещо пощастило й зі швидким голом здалеку. Тарас Степаненко метрів з 25-ти змусив помилитися Романа Підківку. У подальших подіях відіграли роль заміни гірників. На 69-й хвилині Едуардо розігнав атаку, коли за кілька секунд Тайсон знайшов пасом Віктора Коваленка, а той уздрів щілину між двох захисників та майстерно пробив — 2:2.
«Карпати» провели в другому таймі одну гостру контратаку: Сергій Рудика, новачок команди, мав виводити своїх партнерів уперед, проте не влучив у вирішальний момент — під час виходу сам на сам перекинув не лише голкіпера донеччан П’ятова, а й ворота. Покарання за це прийшло на 87-й хвилині, коли Тайсон знову зіграв на партнера — тепер на Марлоса, в якого вийшов фірмовий удар низом — 2:3. Тож «Шахтар» продовжує вигравати, попри непрості останні матчі, які доводять і невипадковість фіаско гірників у Лізі чемпіонів.
Решта матчів туру завершилася так: «Волинь» — «Зірка» — 1:0, «Дніпро» — «Ворскла» — 1:1, «Олександрія» — «Зоря» — 0:1, «Чорноморець» — «Олімпік» — 3:0, «Сталь» — «Динамо» — 1:2.
«Шахтар» і «Динамо» йдуть без втрат (по 12 очок), 10 має «Зоря», по 5 — «Дніпро» й «Ворскла».

Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».