Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Липень 2016 18:13

Рональду виводить Португалію до фіналу

Rate this item
(0 votes)

Без сен­са­цій за­вер­шив­ся пер­ший пів­фі­наль­ний по­єди­нок чем­піо­на­ту Єв­ро­пи з фут­бо­лу. За­вдя­ки го­лам Кріш­ті­ану Ро­нал­ду і На­ні в дру­го­му тай­мі під­опіч­ні Фер­нан­ду Сан­ту­ша пе­ре­гра­ли Уельс і офор­ми­ли свій ви­хід до фі­на­лу.

Головний футбольний герой Португалії також зробив ще один крок до «Золотого м’яча» — нагороди найкращому футболісту планети, адже додав до перемоги в Лізі чемпіонів у складі «Реала» ще й щонайменше участь у вирішальному протистоянні на Євро2016.
Напередодні півфінального матчу складна кадрова ситуація була в обох командах. У Португалії дискваліфікацію заробив Вільям Карвалью. Та визначальною втратою для команди Фернанду Сантуша виглядала травма лідера оборони Пепе.

Захисник мадридського «Реала» був одним із найкращих за статистичними показниками в оборонних діях серед усіх гравців турніру, а тому замінити його було дуже непросто. Наставник португальців зробив вибір на користь Бруну Алвеша перед ще досвідченішим Рікарду Карвалью.
У свою чергу, головного тренера Уельсу турбували дискваліфікації Бена Девіса і Аарона Ремсі. Особливо неприємною виглядала втрата останнього, який у найважливіших для валлійців матчах на турнірі був мозком команди і зробив гострих передач більше за всіх інших партнерів по команді.
Замінити його мав Енді Кінг, який представляє у збірній несподіваного чемпіона Англії — клуб «Лестер». Але гра показала, що Кінгу дуже далеко в креативному мисленні до свого колеги по збірній країни.
Зі стартових хвилин матчу обидві команди мали вичікувальну позицію. Фактично перший тайм повністю відповідав більшості припущень про обережний характер зустрічі. Всього за перші 45 хвилин можна виділити лише три вартих на увагу епізоди.
Спочатку Бейл після дотепного розіграшу кутового передачею низом пробив у дотик з центру чужого штрафного майданчика повз площину воріт. Через кілька хвилин Гарет також на виконання вистрілив зза меж штрафного, але Патрісіу виручив свою команду. Момент у Португалії був перед самою перервою, коли Роналду не зміг точно пробити головою з лінії воротарського майданчика.
За такою грою зовсім не проглядалося різке посилення гри Португалії одразу після старту другого тайму. Але саме підопічні Фернанду Сантуша зуміли додати і забити два швидких голи, які, зрештою, й виявилися вирішальними.
Спочатку після розіграшу кутового на 50й хвилині Геррейро, який повернувся до складу португальців після травми, чудово вирізав на лінію воротарського майданчика, де Роналду «перевисів» Честера у повітрі й ударом головою відправив м’яч у сітку воріт Хеннесі.
Ще через три хвилини Португалія вела в рахунку з різницею в два голи. Роналду при спробі пробити зза меж штрафного несподівано виконав передачу на Нані, а Луїш уже в падінні ударом у дотик переправив м’яч у ціль.
Гру на цьому можна було закінчувати. Уельс намагався йти великими силами вперед, більше за інших відпрацьовував на результат Гарет Бейл, але небезпечних моментів валлійці майже не створювали. Виглядав гостро гарматний постріл Бейла зза меж штрафного, але з цим ударом класно впорався голкіпер португальців Руй Патрісіу — він перевів м’яч убік від воріт.
Португальці відповідали своїми контратаками, багато з яких цілком могли завершуватися голами Нані, Маріу, Роналду або Даніло Перейри. Але до фінального свистка рахунок так і не змінився. Цікаво, що впевнена перемога Португалії в півфіналі стала першим успіхом для підопічних Фернанду Сантуша в основний час матчу на Євро2016.
Дотепер в основні 90 хвилин гри Роналду й компанія задовольнялися нічиїми. На груповій стадії цього вистачило для виходу до плейоф, хорватів в 1/8 фіналу португальці дотиснули в овертаймі, а поляків у чвертьфіналі переграли в серії пенальті.
Суперник команди Португалії в матчі, що відбудеться 10 липня, визначився в ніч проти п’ятниці в Марселі, де грали збірні Німеччини та Португалії. Про останні акорди Євро2016 «ДУ» напише вже наступного тижня.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».