Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Квiтень 2016 22:36

Чемпіонська заява «Динамо»

Rate this item
(0 votes)

У 21 ту­рі ук­ра­їн­ської фут­боль­ної Прем’­єр-лі­ги коман­ди по­да­ру­ва­ли вбо­лі­валь­ни­кам свя­то ре­зуль­та­тив­но­сті — у шес­ти мат­чах гля­да­чі по­ба­чи­ли 19 за­би­тих м’ячів. Крім то­го, ки­їв­ське «Ди­на­мо» збіль­ши­ло від­рив від до­нець­ко­го «Шах­та­ря» до п’я­ти очок, і те­пер ди­вить­ся в май­бут­нє з іще біль­шим опти­міз­мом. До за­вер­шен­ня чем­піо­на­ту коман­дам на­ле­жить зі­гра­ти ще по п’ять мат­чів.

Крім того, в одному з цих поєдинків «Динамо» здобуде три очки без виходу на поле, адже згідно із затвердженим календарним планом «білосині» мали б зіграти із запорізьким «Металургом». З урахуванням того, що особистий матч Києва та Донецька відбудеться у 24 турі, за певних обставин, «Динамо» може стати чемпіоном саме після фінального свистка у матчі з гірниками.

Втомлений «Шахтар» знову втратив очки у Дніпропетровську. Після поразки від «Дніпра», цього разу «гірники» не зуміли переграти дніпродзержинську «Сталь».
Те, що донеччани ще не відійшли від поїздки в Брагу на матч Ліги Європи, почало кидатися в око з перших же хвилин зустрічі. Швидкі гравці «Сталі» виглядали свіжішими, ніж їхні суперники. Гостям лише ближче до середини тайму вдалося заволодіти ініціативою. Натомість під кінець першої половини гри «помаранчевочорні» отримали контратаку, і Каленчук вивів свою команду вперед після відмінної передачі Лазича. Відійти від такого удару до перерви гірники не зуміли.
Відразу після перерви Луческу замість Гладкого та Бернарда випустив на поле Едуардо та Малишева. І саме цей дует міг принести «Шахтарю» позитивний результат. Бразильський хорват відзначився голом уже на шостій хвилині свого перебування на полі, а українець вивів свою команду вперед на 79й хвилині. Після першого взяття воріт «гірники» побігли вперед великими силами, але знову отримали у відповідь контратаку, яку організував Лазич і сам же її завершив влучним ударом.
Джордже через кілька хвилин міг забити ще один м’яч, але неточно пробив головою після навісу Малакяна. «Шахтар» перекинув усе з ніг на голову за вісім хвилин. Спочатку Паньків нічого не зміг зробити з ударом Дентіньо після передачі Степаненка, а згодом Тарас асистував Малишеву, про гол якого вже згадувалося. Господарі у ці хвилини «сіли» ближче до власних воріт, граючи фактично на відбій. Здавалося, що «Шахтар» спокійно втримає цю перемогу, адже у господарів практично нічого не виходило в атаці. Навіть більше, Феррейра мав забивати четвертий м’яч, але команду врятував Паньків, і «сталевари» побігли у фінальний наступ.
Оборонці заблокували удар Лазича. А от із пострілом Іщенка зробити нічого не змогли. Микола пробив так, що П’ятов навіть не поворухнувся. Часу відігратися у гостей уже не було. «Сталь» сенсаційно відібрала очки у «Шахтаря», чим допомогла «Динамо» збільшити відрив від головних конкурентів. Тож сумним вийшов ювілей у капітана донеччан Даріо Срни. Хорватський легіонер вийшов на поле у «помаранчевочорній» футболці клубу 485й раз. Таким чином, Срна повторив досягнення колишнього рекордсмена клубу за кількістю проведених ігор за «гірників» Михайла Соколовського.
Поки луцька «Волинь» готується до пониження в класі, київське «Динамо» продовжує чемпіонську гонку з «Шахтарем». Після подарунку від дніпродзержинської «Сталі», команда Сергія Реброва мала будьщо виграти у «Волині». Дива не сталося, і кияни «розібрали» гостей на запчастини ще в перші 45 хвилин. Підопічні Віталія Кварцяного грали до 29ї хвилини, поки не пропустили.
Перший тайм став справжнім бенефісом Андрія Ярмоленка, котрий забив два голи і віддав результативну передачу, коли забивав Олег Гусєв. Андрій зайвий раз довів, що «Динамо» з ним і без нього — абсолютно дві різні команди. Півзахисник киян був налаштований на результат ще після кубкової гри з «Олександрією», після якої столичний клуб залишив турнір. Ярмоленко в цій грі міг оформити і хеттрик, але кілька сейвів видав Кичак.
Про гру волинян у цьому матчі особливо нічого сказати. Єдиний удар у площину воріт Шовковського гості зробили лише на 81й хвилині. Після 3:0 за сім хвилин під завершення першого тайму «Волинь» залишилася ще й у меншості. Шабанов був вилучений за друге попередження. На другий тайм «Динамо» вийшло зовсім іншим. Господарі зробили гру в перші 45 хвилин і вирішили не добивати свого суперника.
Моментів у другому таймі практично не було. Луцька команда таки могла забити гол престижу вже в доданий арбітром час, але в підкаті відмінно зіграв Даніло Сілва, який вибив м’яч у Петрова.
Принциповий поєдинок між луганською «Зорею» та дніпропетровським «Дніпром», які конкурують за «бронзу», видався таким, як і очікувалося, — цікавим, бойовим, зі шквалом боротьби емоцій і подій. «Зоря» на правах господаря розпочала матч першим номером і вже на одинадцятій хвилині могла відкривати рахунок. Петряка вивели на побачення з голкіпером, але після удару Івана м’яч рикошетом від голкіпера влучив у поперечину.
У наступній атаці господарі знову мали виходити вперед. Тотовицький після подачі кутового ледь не поклав м’яч за спину Лаштувці, проте голкіпера підстрахував Шахов. На 19й хвилині «Зоря» втратила одного з найактивніших своїх гравців — Петряка. В одному з епізодів Федецький не поджентельменськи ліктем зустрів суперника, якого зі стадіону повезли в кареті швидкої допомоги. Гостро відповідати суперникові «Дніпро» почав ближче до тридцятої хвилини, коли Матеус після навісу з флангу головою не зміг пробити Шевченка. На цей епізод «Зоря» відповіла виходом на ворота Будківського, але знову підопічних Вернидуба підвела реалізація.
Другий тайм розпочався так само активно, як і перша половина гри. На 58й хвилині ударом від своїх воріт, виконуючи вільний удар, м’яч у сітку відправив Ян Лаштувка. Спочатку судді зарахували взяття воріт, але після наради це рішення скасували. А через шість хвилин господарі забили. Після швидкої атаки по флангу в штрафному майданчику на випередження зіграв Гордієнко, який і пробив Лаштувку, — 1:0.
Проте вже за десять хвилин «Дніпро» відновив рівновагу: Зозуля головою скинув на Шахова, який перевів м’яч у ворота. Ну а перемогу команда Мирона Маркевича вирвала на 87й хвилині, коли після прострілу Піко м’яч рикошетом від Сівакова опинився у сітці. Отже, «Дніпро», який не міг виграти у «Зорі» від 2012 року, перервав цю серію і загострив боротьбу за третє місце.
Ре­зуль­та­ти мат­чів 21-го ту­ру:
«Олім­пік» (До­нецьк) — «Вор­скла» (Пол­та­ва) — 1:1
Голи: 1:0 — Матяж (32, пен.), 1:1 — Громов (35)
«Чор­но­мо­рець» (Оде­са) — «Го­вер­ла» (Уж­го­род) — 1:0
Гол: 1:0 — Азацький (55)
«Кар­па­ти» (Львів) — ФК «Олек­сан­дрія» — 2:2
Голи: 0:1 — Пономар (70), 1:1 — Карноза (73), 1:2 — Чорній (75), 2:2 — Карноза (90+5)
«Сталь» (Дніп­ро­дзер­жинськ) — «Шах­тар» (До­нецьк) — 3:3
Голи: 1:0 — Каленчук (39), 1:1 — Едуардо (51), 2:1 — Лазич (61), 2:2 — Дентіньо (72), 2:3 — Малишев (79), 3:3 — Іщенко (90+3)
«Ди­на­мо» (Ки­їв) — «Во­линь» (Луцьк) — 3:0
Голи: 1:0 — Ярмоленко (29), 2:0 — Гусєв (33), 3:0 — Ярмоленко (36)
«Зо­ря» (Лу­ганськ) — «Дніп­ро» (Дніп­ро­пет­ровськ) — 1:2
Голи: 1:0 — Гордієнко (64), 1:1 — Шахов (75), 1:2 — Сіваков (87, авт.)

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».