Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Квiтень 2016 18:32

Несподіванки Ліги Чемпіонів

Rate this item
(0 votes)

У футбольній Лізі чемпіонів відбулися перші чвертьфінальні поєдинки. Не всі фаворити довели свій статус — мадридський «Реал» поставив під сумнів свій вихід до півфіналу, поступившись німецькому «Вольфсбургу», «Барселона» непереконливо переграла інший мадридський клуб — «Атлетико», «Баварія» задовольнилася одним голом у ворота «Бенфіки», а ПСЖ втратив перемогу в протистоянні з «Манчестер Сіті».
Найцікавішим матчем вівторка було протистояння суперників по іспанській лізі. «Барселона», яка на вихідних програла мадридському «Реалу» класичний поєдинок чемпіонату, намагалася компенсувати невдачу в зустрічі з «Атлетико».

Вийшло не надто переконливо: хтозна, яким би був підсумковий результат, коли б герой першого тайму Фернандо Торрес на 39й хвилині гри не перетворився на антигероя, отримавши другу жовту картку. До вилучення Торрес устиг відзначитися у воротах господарів, коли на 25й хвилині реалізував вихід сам на сам із голкіпером каталонців Тером Штегеном.
Решта ігрового часу минула так, як і мало бути за чисельної переваги «Барселони», — господарі ще більше володіли м’ячем, але забили у ворота Яна Облака лише двічі. На 63й і 74й хвилинах відзначився Луїс Суарес. Мінімальної переваги каталонцям у матчівідповіді може й забракнути.
В іншому вівторковому матчі «Баварія» ощадливо перемогла португальську «Бенфіку». Вже на 2й хвилині головою забив Артуро Відаль, і рахунок 1:0 протримався до фінального свистка.
Справжнє футбольне шоу влаштували вболівальникам французький ПСЖ та англійський «Манчестер Сіті». Часом команда Златана Ібрагімовича була схожа навіть на «Барселону» кращих часів, коли суперники навіть у межах власного штрафного майданчика не знали, куди бігти і що робити.
Але проблеми в захисті не дали довести матч до перемоги, а в нападі підводила реалізація. В результаті команди обмінялися голами в кожному таймі — на м’яч манчестерця де Брюйне одразу ж відповів Ібрагімович, а по перерві на добивання Рабьйо відреагував використанням незграбності оборонців ексдонеччанин Фернандіньйо. 2:2 — і питання про півфіналіста з цієї пари залишається відкритим.
Нарешті, мадридський «Реал» у Німеччині своїх нагод не реалізував, а більш ніж скромний «Вольфсбург» забив у ворота «вершкових» двічі — 2:0. За тиждень у Мадриді королівському клубу буде нелегко подолати цей гандикап.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон Шульга

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».