Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 09 Жовтень 2015 15:13

Тур фаворитів

Rate this item
(0 votes)

У де­ся­то­му ту­рі чем­піо­на­ту Ук­раї­ни з фут­бо­лу у прем’­єр-лі­зі всі лі­де­ри здо­бу­ли пе­ре­мо­ги. При­чо­му су­пер­ни­ки «Ди­на­мо», «Шах­та­ря» та «Дніп­ра» не спро­мог­ли­ся за­би­ти у їх­ні во­ро­та жод­но­го м’яча.

Після поразки у Лізі чемпіонів від французького ПСЖ у матчі української першості проти одеського «Чорноморця» Мірча Луческу був змушений робити певні корективи. Так, у центрі поля дебютував у прем’єр-лізі Микола Матвієнко, який замінив Ярослава Ракицького. Був відсутній у центрі оборони і Іван Ордець, якого змінив досвідчений Олександр Кучер. Залишилися у запасі П’ятов, Тайсон, Марлос та Олександр Гладкий. Як результат — склад вийшов експериментальним. Черговий шанс отримав проявити себе Бернард.
У «Чорноморця» ситуація вкрай важка. Востаннє команда з Одеси у внутрішній першості перемагала 8 листопада минулого року. Гра розпочалася за явної переваги донеччан. І вже на 8-й хвилині Боровик у власному штрафному майданчику порушив правила проти Коваленка. Арбітр усе бачив і призначив пенальті, який удало реалізував найкращий бомбардир поточного сезону Тейшейра.


Після цього «Шахтар» продовжував володіти ініціативою, але не більше. Гострих моментів у першому таймі гірники створили не так уже й багато. Першу половину матчу гості доволі непогано відіграли в обороні, втім, і самі моментів не створили.
Щоправда, за кілька хвилин до перерви одесити ледь не пропустили вдруге. Після кутового Степаненко пробив у захисника, а від того рикошетом м’яч потрапив до Кучера, але на щастя для одеського клубу, м’яч після удару Олександра звалився з ноги і полетів повз ворота.
Другий тайм був цікавішим. А саме в плані атак і моментів, які створили підопічні Луческу, однак їх явно підвела реалізація. М’яч після ударів із просто вбивчих позицій летів куди завгодно, але не в сітку воріт.
Єдиний влучний удар відбувся знову-таки на старті тайму. Гравці «Чорноморця» обрізалися в атаці, після чого гірники перехопили м’яч та провели швидку контратаку. Бернард із лівого флангу виконав навісну передачу на дальню стійку, де Тейшейра переправив м’яч практично в порожні ворота, оформивши таким чином шостий дубль у поточному сезоні.
Щодо Бернарда, то бразилець був найактивнішим у складі своєї команди, але йому явно не щастило — то м’яч над поперечиною пролетить, то Боровик продемонструє дива майстерності.
Класно також увійшов у гру Тайсон, проте йому також у кількох моментах забракло влучності. «Чорноморець», у свою чергу, так нічим і не відповів. Команда дуже швидко втрачала м’яч, тому про акцентовані атаки не варто й говорити. В підсумку за рахунок контролю м’яча «Шахтар» довів справу до логічного завершення, здобувши таким чином чергову перемогу.
Київське «Динамо» більш ніж упевнено перемогло у виїзній грі полтавську «Ворсклу». Команда Сергія Реброва відвантажила супернику чотири м’ячі і в гарному настрої пішла на перерву в чемпіонаті, пов’язану з матчами національних збірних.
«Ворскла» з перших хвилин гри спробувала нав’язати киянам свій футбол і на 12-й хвилині була близькою до взяття воріт, однак після удару Шиндера м’яч влучив у стійку. А вже через три хвилини полтавський клуб пропустив. Мораєс у штрафному майданчику в боротьбі із захисниками віддав передачу на Буяльського, і той без проблем влучив у ворота.
Після пропущеного м’яча господарі відійшли назад, а кияни продовжили грати першим номером, постійно створюючи небезпеку біля воріт Ткаченка. Чекати другий м’яч довелося трохи більше 15 хвилин. Цього разу відзначився захисник Антунеш, який повз двох захисників суперника увірвався до штрафного майданчика і сильно пробив у дальній кут воріт.
По перерві малюнок гри не змінився — кияни володіли ініціативою, постійно йшли вперед, а «Ворскла» інколи проводила контратаки, які особливої загрози воротам Шовковського не несли. На 66-й хвилині кияни забили втретє. Відзначився новачок команди Гонсалес, який вийшов на заміну. В штрафному майданчику парагваєць переграв голкіпера і захисника і з гострого кута відправив м’яч у сітку.
Ну і останню крапку в цій грі поставив Андрій Ярмоленко, який після відмінної передачі партнера вийшов на побачення з воротарем, обіграв його і забив у порожні ворота. В цьому епізоді страж воріт полтавського клубу Ткаченко отримав травму, і тренерський штаб господарів змушений був робити заміну. Наприкінці гри «Ворскла» створила кілька напівмоментів, проте забити бодай м’яч престижу не вдалося. У підсумку — впевнена перемога «Динамо», яке продовжує лідирувати у чемпіонаті, випереджаючи «Шахтар» на три очки.
Головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич у матчі з «Олександрією» залишив у запасі одного з лідерів команди — Матеуса. Наставник дніпрян розумів, що гравці втомлені перельотом до Норвегії на матч Ліги Європи з «Русенборгом».
Однак після невдалого першого тайму Маркевич кинув у бій усю ударну силу, зробивши дві заміни безпосередньо у перерві. І ці перестановки принесли підсумковий результат.
Перший тайм узагалі хочеться пошвидше забути. І це не стосується «Олександрії». Ті, звичайно ж, діяли від оборони, як це було у поєдинку з київським «Динамо» у столиці. Питання до дніпрян, які за 45 хвилин нанесли лише два удари по воротах суперника. Інші намагання щось створити зводилися до навісів на Селезньова.
У другій половині була зовсім інша гра. Саме Матеус віддав гольову передачу на Дмитра Чигринського після навісу з кутового у виконанні Ротаня. «Олександрія» змушена була переходити у наступ, але почала нариватися на контрвипади «Дніпра». Кілька з них завершував Селезньов, хоча у ворота не влучав.
Утім, в одному з епізодів Євген віддав гольову передачу на того ж таки Матеуса і рахунок став 2:0. Тож дніпропетровці здобули нелегку перемогу та пішли на двотижневу перерву у гарному настрої, перебуваючи на третьому місці у турнірній таблиці.
Результати всіх матчів
10-го туру:
«Металіст» (Харків) — «Сталь» (Дніпродзержинськ) — 1:1
Голи: 0:1 — Кулач (22), 1:1 — Прийомов (87)
«Шахтар» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 2:0
Гол: 1:0 — А. Тейшейра (8, пен.), 2:0 — А. Тейшейра (49)
«Металург» (Запоріжжя) — «Олімпік» (Донецьк) — 0:3
Голи: 0:1 — Гришко (42), 0:2 — Кадимян (72), 0:3 — Танчик (89)
«Говерла» (Ужгород) — «Карпати» (Львів) — 0:2
Голи: 0:1 — Савченко (4, автогол), 0:2 — Пластун (40)
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — ФК «Олександрія» — 2:0
Голи: 1:0 — Чигринський (55), 2:0 — Матеус (72)
«Волинь» (Луцьк) — «Зоря» (Луганськ) — 0:3
Голи: 0:1 — Маліновський (19), 0:2 — Будківський (22), 0:3 — Ліпартія (61)
«Ворскла» (Полтава) — «Динамо» (Київ) — 0:4
Голи: 0:1 — Буяльский (16), 0:2 — Антунеш (33), 0:3 — Д. Гонсалес (67), 0:4 — Ярмоленко (71)

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».