Футбол[col=130]
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 23, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 17:49

«ЮВЕНТУС» не допустив іспанського «ЕЛЬ-КЛАСИКО»

Rate this item
(0 votes)

Туринський «Ювентус» зіграє з «Барселоною» у фіналі футбольної Ліги чемпіонів УЄФА. Каталонці ще минулого тижня створили для себе комфортний гандикап у двобої з мюнхенською «Баварією». Натомість доля другої путівки визначилася у драматичному протистоянні туринців із мадридським «Реалом», в якому інтрига зберігалася до останніх хвилин.
Минулого тижня на своєму полі футболісти «Старої сеньйори» (таке прізвисько здавна має «Ювентус») довели свою перевагу з рахунком 2:1. Для єврокубків такий результат є досить хитким — команді, що програла, достатньо виграти 1:0 і пройти до наступного раунду за рахунок виїзного м’яча.
Саме такий рахунок у Мадриді на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» запалив на 23-й хвилині Кріштіану Роналду, коли той реалізував пенальті.


Цьому епізоду передувала цілком рівна гра. «Ювентус» не закрився з перших хвилин в обороні, намагався грати розкуто, моментами навіть переграючи свого суперника. Але за одним показником — кількістю ударів по воротах — попереду був саме «Реал», господарі частіше доводили атаки до логічного завершення.
Та зробити це з гри атакувальній ланці «Реала» так і не вдалося. У Бейла гра не пішла. Як і в першому матчі, Хамесу і Роналду іноді бракувало сприяння фортуни, а в інших випадках сильнішим виявлявся голкіпер туринців Джанлуїджі Буффон.
Та на 23-й хвилині у штрафному майданчику туринського колективу К’єлліні порушив правила проти Хамеса, і суддя вказав на точку.
Гра на зустрічних курсах тривала і до кінця першого тайму, і по перерві.
А на 57-й хвилині забив «Ювентус». Альваро Мората, який вирішив долю протистояння, після затяжної атаки гостей отримав м’яч у штрафному майданчику від Погба і розстріляв ворота Касільяса. Закритий оборонцями голкіпер не зміг належно відреагувати на цей удар. Хоч як це прикро для уболівальників «Реала», але «поховав» їхню команду власний 22-річний вихованець, який ще рік тому захищав кольори «вершкових». Мората показово не радів після голу у ворота команди, вихованцем академії якої він є.
Решта ігрового часу минула в марних намаганнях мадридців спорудити щось попереду. В останні півгодини гри «Ювентус» був набагато ближчим до того, щоб остаточно вбити інтригу, ніж господарі — до переведення зустрічі в овертайм. Рахунок 1:1 закономірно вивів туринців до фіналу.
6 червня в Берліні на команду Массіміліано Аллегрі чекатиме «Барселона». Клуб із Каталонії комфортно почувався у протистоянні з мюнхенською «Баварією» ще після домашньої перемоги 3:0. У Мюнхені інтрига на короткий час відродилася, коли на сьомій хвилині Медхі Бенатія класно зіграв головою після кутового у виконанні Хабі Алонсо. Та вже на 15-й хвилині Неймар реалізував вихід сам на сам після чудової передачі Мессі, а на 30-й все той же бразилець встановив остаточний рахунок першого тайму — 1:2.
Під гаслом «втрачене все, крім честі» господарі вийшли на другий тайм і змогли хоча б з мінімальною перевагою перемогти каталонців. Левандовський на 59-й хвилині і Мюллер на 74-й принесли «Баварії» піррову перемогу — 3:2.

Михайло ГЕРАСИМЕНКО та Антон ШУЛЬГА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».