Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 08 Листопад 2019 15:46

Український проєкт залучення на ринок праці безробітних здобув світову нагороду

Rate this item
(0 votes)

Українське «Агентство стратегічних рішень ShiStrategies» отримало срібну нагороду Міжнародної премії з управлінського консалтингу Constantinus Award за реалізацію пілотного соціального проєкту з управлінського консалтингу — «Рука допомоги». Проєкт передбачає залучення на ринок праці безробітних через надання державної соціальної допомоги.
Про це Укрінформу повідомили в прес-службі проєкту.

«Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України «Рука допомоги», який реалізовувався за підтримки Світового банку, визнано одним із найкращих проєктів у світі.

Нагородження відбулося в рамках щорічної конференції Міжнародної ради асоціацій консультантів з управління (ICMCI), що проходила в Нассау (Багами)», — зазначили в команді проєкту.
Протягом 2017–2018 років команда проєкту «Рука допомоги» успішно впровадила інноваційні механізми залучення на ринок праці безробітних, які отримують державну соціальну допомогу, та внутрішньо переміщених осіб. Проєкт надавав їм можливість позбутися залежності від держави, отримати роботу або створити власний бізнес.
«Команда проєкту розробила механізми виявлення здатних до підприємництва довготривалих безробітних, які отримують державну соціальну допомогу. Ми йшли до кожної людини, допомагали їй знайти власну мотивацію та розкрити свій потенціал.
Понад 230 членів малозабезпечених сімей і переселенців розпочали власний бізнес завдяки проєкту і самі вже створили близько 100 робочих місць.
Тобто за умови навіть невеликих інвестицій з боку держави довготривалі безробітні здатні перетворитися на успішних підприємців, платників податків.
Саме наявність таких людей — запорука соціально-економічного розвитку кожного регіону та країни в цілому», — зазначила координатор проєкту «Рука допомоги», керуючий партнер ShiStrategies Інна Шинкаренко.
На її думку, успіх проєкту забезпечили механізми комплексного супроводження безробітних, які включали психологічну підтримку, навчання, постійне юридичне, фінансове, бізнес-консультування, а також підтримку з боку місцевої влади.
Значну роль відіграло також навчання співробітників центрів зайнятості, управлінь соцзахисту населення, ОТГ.
Утім, проєкт, який визнаний одним із найкращих у світі та довів на практиці свою життєздатність в Україні, не був продовжений на цей рік через відсутність фінансування.
«Проєкт цілком готовий до масштабування і може бути розповсюджений на всю країну. Адже він закладає основу для реформування всієї системи соціального забезпечення в Україні.
Суть його полягає в зміні вектора з простої виплати грошей малозабезпеченим безробітним на мотивацію їх до праці та підприємництва, що допоможе повернути безробітних на ринок праці, а отримувачів соціальної допомоги — до активного життя. Крім того, це підвищить ефективність використання бюджетних коштів», — підкреслила І. Шинкаренко.
Золоту нагороду отримала китайська компанія Beijing Jingyi Wanjia Technology за проєкт з підвищення ефективності медичного обслуговування для госпіталю в Гуйчжоу.
Всього на нагороду було номіновано вісім компаній із семи країн: Китаю, Сінгапуру, Канади, України, Італії, Іспанії та Австрії, які представляли найкращі консалтингові проєкти, що вирішували питання фінансів, діджиталізації, поведінкової економіки, сталого розвитку тощо.
Міжнародна рада асоціацій управлінського консалтингу (ICMCI) заснувала Міжнародну премію Constantinus Award з метою просування передового досвіду у сфері консалтингових послуг у світі. Основна мета запровадження нагороди — просування консалтингового сектора в цілому, а також окремих видатних консалтингових проєктів не тільки в національному, а й у глобальному масштабі.
«Рука допомоги» — пілотний соціальний проєкт Міністерства соціальної політики України, який у 2017–2018 роках реалізовувався за підтримки Світового банку у Полтавській, Львівській, Харківській областях та окремих ОТГ Донецької, Житомирської, Чернігівської областей.
Учасниками пілотного проєкту стали близько 5 тисяч вимушено переміщених осіб і безробітних, які отримують державну соціальну допомогу.
У реалізації проєкту були задіяні близько 1000 керівників і фахівців місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування пілотних регіонів.
Організацією, координацією та забезпеченням реалізації проєкту, його комунікаційним супроводом, а також навчанням задіяних у реалізації проєкту співробітників державних структур і безробітних займалось «Агентство стратегічних рішень ShiStrategies».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».