Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 31 Серпень 2018 15:31

Субсидія – тим, хто її потребує

Rate this item
(0 votes)

Уряд не ухвалював і не ухвалюватиме рішень, які призведуть до позбавлення комунальних субсидій тих, хто реально потребує державної підтримки.
На цьому наголосив Прем’єрміністр України Володимир Гройсман, спілкуючись із працівниками локомотивного депо «Ковель» під час робочої поїздки на Волинь, повідомляє Урядовий портал.
«Субсидії ми не забираємо. Ми хочемо дати їх тим, хто цього дійсно потребує. І кожен випадок можна і треба розглядати окремо. Всі, хто реально потребують, отримують субсидію.

Це персональна підтримка громадянина. А якщо хтось порушує закон, займається шахрайством, то, скажіть, чого треба давати субсидію шахраю і забирати у порядної людини?» — сказав В. Гройсман.
Він нагадав, що 22 серпня уряд схвалив ініціативу Міністерства соціальної політики про створення реєстру субсидіантів. І це рішення, зазначив В. Гройсман, спрямоване виключно на те, аби створити єдиний реєстр осіб, які насправді потребують допомоги.
Як повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час виступу на засіданні уряду, розповідаючи про запуск державного реєстру субсидій, в Україні понад 20 тис. громадян одержували подвійну субсидію за двома адресами реєстрації.
Він додав, що із цих 20 тис. громадян 90% одержували субсидію на міжобласному рівні, в Київській та Черкаській областях. Другим найбільшим регіоном з отримання подвійних субсидій було місто Київ та Київська область. «Тобто люди отримували субсидію і за одним місцем проживання, і за другим», — пояснив міністр.
За його словами, з початком роботи державного реєстру субсидій подібне неможливе, оскільки «система одразу викидає двійників, і ми реально бачимо, хто намагається отримати більше, ніж йому належить згідно з чинним законодавством України».
А. Рева зауважив, що реєстр уже працює, незважаючи на велику кількість звернень до нього.
Зайти до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій можна за посиланням (https://subsidii.ioc.gov.ua/search/).
* * *
Для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій назвати тільки види доходів, а не їхні розміри.
Про це інформує пресслужба Мінсоцполітики.
«Сім’ям для отримання урядової знижки на сплату комунальних послуг достатньо подати лише заяву та декларацію про доходи, в якій потрібно вказувати тільки види доходів, а не їх розміри.
Тобто людині потрібно внести до переліку, які саме види доходів — пенсію, зарплату, соціальну допомогу, стипендію — отримує вона і члени її сім’ї, а також організацію, де виплачують ці кошти, — Пенсійний фонд, назва ВНЗ або підприємства», — ідеться в повідомленні.
Також зазначається, що сам розмір виплат соціальні служби беруть із баз даних — як власної, якщо це стосується соціальних виплат, так і фіскальної служби, Пенсійного фонду, ВНЗ, училищ тощо.
Крім того, повідомляється, що процес призначення житлових субсидій на новий рік, який проводився органами соціального захисту населення у травні 2018 р., дозволив автоматично перепризначити допомогу 2,6 млн українських сімей, а решті субсидіантів потрібно було повторно звернутися із заявою і декларацією про доходи.
Водночас міністр соціальної політики А. Рева, як зазначає пресслужба Мінсоцполітики, рекомендує громадянам, котрі потребують допомоги, не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз.
«Управління соцзахисту розгляне документи, призначить субсидію, а її розмір на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення у жовтні 2018 р.», — сказав А. Рева.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».