Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Квiтень 2018 11:15

Чи буде у ветеранів своє міністерство?

Rate this item
(0 votes)

В уряді відбуваються дискусії щодо створення Міністерства у справах ветеранів.
Про це повідомив віцепрем’єрміністр України Павло Розенко в інтерв’ю Укрінформу.
«Робота триває, точаться продуктивні дискусії з Комітетом Верховної Ради з питань ветеранів. Вони займають активну позицію в цьому процесі. Є дискусії в середині Кабінету Міністрів України.

Я думаю, що найближчим часом ми вийдемо на ухвалення відповідних спільних рішень», — зазначив Розенко, відповідаючи на запитання, чи є просування у створенні Міністерства у справах ветеранів.
Він наголосив, що «питання не в тому, щоб створити черговий орган, а створити інституцію, яка дійсно візьме на себе турботу про цих людей».
«Одна справа, коли було 10, 20, 30 тисяч — до 100 тисяч учасників АТО — це можна було робити в межах Державної служби ветеранів. Але на сьогодні людей, які мають статус учасників АТО, — понад 330 тисяч.
Це — люди, які пройшли крізь війну, яким треба допомагати адаптуватися в прямому і переносному значенні цього слова, отримати психологічну, медичну допомогу», — сказав Розенко.
Нині, зазначив він, понад 14 різноманітних державних установ і організацій опікуються проблемами ветеранів АТО.
«В семи няньок — дитя без ока, тому я абсолютно підтримую процес зведення функції роботи з ветеранами до одного органу. Забрати ці функції від інших міністерств, сконцентрувати все в єдиному органі влади — і так, як це зроблено в Сполучених Штатах Америки, щоб це було справді створено Міністерство ветеранів», — повідомив віцепрем’єрміністр.
Проте він зауважив, якщо йдеться лише про зміну вивіски — Державна служба на Мінветеранів — тоді сенсу жодного немає.
Як повідомлялось, у травні 2017 року керівники та представники громадських організацій, які займаються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціювали створення Міністерства у справах ветеранів.
Окрім того, 27 лютого 2018 року Верховна Рада звернулася до Кабінету Міністрів із вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів.
За ухвалення в цілому відповідного проекту постанови № 7505 проголосував 241 депутат за мінімально необхідних 226.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».