Соціальна політика
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 20 Листопад 2015 03:42

Верховна Рада узаконила трудову міграцію

Rate this item
(0 votes)

На­род­ні де­пу­та­ти ухва­ли­ли За­кон Ук­раї­ни «Про зов­ніш­ню тру­до­ву міг­ра­цію», який вхо­дить до скла­ду за­ко­но­про­ек­тів, по­тріб­них для лі­бе­ра­лі­за­ції ві­зо­во­го ре­жи­му з ЄС.

Як зазначається в тексті цього Закону, документ визначає правові та організаційні засади державного регулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України за кордоном (трудових мігрантів) і членів їхніх сімей.
Цей Закон визначає зовнішню трудову міграцію як переміщення громадян України, пов’язане з перетинанням державного кордону, з метою провадження оплачуваної діяльності в державі перебування.
Водночас чинність Закону не поширюється на громадян України, які шукають чи отримали притулок у державі перебування; осіб, які здобувають освіту, професійну підготовку та підвищують кваліфікацію за кордоном; працівників дипломатичної служби та інших органів державної влади, які працюють у закордонних дипломатичних установах України; осіб, які перебувають у відрядженні за кордоном.

Документ передбачає, що права трудових мігрантів, зокрема на належні умови праці, винагороду, відпочинок і соціальний захист, регулюються законодавством держави перебування та міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою. Громадяни України, які провадили оплачувану діяльність у державі перебування до набрання чинності цим Законом, прирівнюються у своїх правах до трудових мігрантів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».