Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 10 Сiчень 2018 19:41

Біонічну руку – кожному охочому

Rate this item
(0 votes)

Де­ся­ти­річ­ний хлоп­чик, який на­ро­див­ся без пра­вої ру­ки, от­ри­має у пе­ред­день Різд­ва по­да­ру­нок, не­за­мін­ний про­тя­гом усь­ого жит­тя. Не­бай­ду­жі лю­ди зі­бра­ли для Ка­ме­ро­на Міл­ла­ра з Един­бур­га (Шот­лан­дія) близь­ко 10 ти­сяч єв­ро, які він ви­тра­тить на при­дбан­ня біо­ніч­но­го про­те­зу ру­ки, ство­ре­но­го 3D-прин­те­ром.

Хлопчик зазначив, що йому потрібна біонічна рука, щоб не відставати від інших хлопців і мати рівні можливості при навчанні у школі. Зараз йому доводиться долати низку складнощів. Наприклад, коли вони на уроці займаються письмовою діяльністю, більшість дітей пише набагато швидше за нього, тож йому доводиться досить часто підходити після уроків до викладача, щоб надолужити згаяне.
Крім переваг у навчальному процесі, з покупкою біонічної руки Міллар отримає довгоочікувану можливість грати на барабанах або гітарі.
Британська компанія Open Bionics розробила першу у своєму роді біонічну руку, яка буде схвалена з медичних позицій для використання в країнах Європи і Сполучених Штатах.
Незважаючи на те що подібні протези вже існують, ціна 3Dваріанта руки цієї фірми відносно низька. Нині протез клінічно випробовують в англійській Національній службі охорони здоров’я, і вже незабаром його можна буде придбати всім охочим.
Біонічна рука забезпечує ефективну роботу за рахунок датчиків, вбудованих у середину апарата. Вони зчитують сигнали, які зазвичай посилають м’язи, щоб рухати рукою і пальцями, а протез реагує відповідно до них.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».