Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 04 Вересень 2015 14:01

Свердління зубів замінить нова безболісна технологія лікування

Rate this item
(0 votes)

Сверд­лін­ня зу­бів — од­на з най­більш по­ши­ре­них і час­то ду­же бо­лю­чих сто­ма­то­ло­гіч­них про­це­дур. Но­ва тех­но­ло­гія Reminova (Ре­мі­но­ва), роз­роб­ле­на фа­хів­ця­ми Ко­ро­лів­сько­го ко­ле­джу в Лон­до­ні, мо­же різ­ко ско­ро­ти­ти по­тре­бу у сверд­лін­ні зу­бів.

Технологія полягає в ремінералізації емалі. Втрата емалі робить тканини зуба більш пористими і доступними для інфекції. Коли бактерії в роті активно діють, вони виробляють кислоту, яка «витягує» із зуба всі мінерали. Якщо не завадити цьому процесу на ранніх стадіях, утворюється карієс. Виліковують карієс тільки за допомогою висвердлювання ураженої ділянки і пломбування зуба.


Ремінералізація — це природний процес, під час якого мінерали, присутні в слині або їжі, потрапляють на поверхню зуба і роблять його більш сильним і міцним. Прототип мінералізуючого пристрою здатний прискорити цей процес за той же час, що потрібно на свердління зуба, розповів один із розробників технології Ремінова Найджел Піттс.
Спочатку пошкоджений зуб очищують, відокремлюють прогнилу тканину і весь органічний матеріал з ураженням. Потім безпосередньо ремінералізують. У процесі процедури застосовується електричний струм у кілька мікроампер, що не викликає в пацієнта ніякого болісного відчуття. Електричне поле штовхає іони мінералів у порожнину рота, викликаючи швидкісне відновлення шару зубної емалі.
Технологію поки що тестували лише в рамках клінічних випробувань у лабораторних умовах при створенні так званого штучного рота. Це робочий простір з умовами, ідентичними до умов ротової порожнини людини. Однак фахівці впевнені, що технологію незабаром можна буде застосовувати на пацієнтах — як на початковому етапі ослаблення емалі, так і в разі наявного карієсу.
Орієнтовна вартість медичного пристрою, що виконує ремінералізацію, 10 тис. доларів.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».