Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Червень 2015 10:04

«Зайва» вага виявляється зовсім не зайвою

Rate this item
(0 votes)

Ось уже кілька десятиліть багато людей одержимі ідеєю тотального схуднення. На боротьбу із зайвою вагою йде багато моральних і фізичних зусиль та чимало фінансових коштів: створено цілу індустрію спортивних комплексів і тренажерних залів, розроблено тисячі видів різних дієт, програм і методик схуднення. Причому заручниками такого способу життя часом стають аж ніяк не ті, хто має надмірну повноту.


Зовсім недавно з’явилася нова точка зору на проблему зайвої ваги: данські дослідники вважають, що для деяких людей втрата кілограмів зовсім не означає стати здоровішими і красивішими, а навпаки, — межує з небезпекою. Про це повідомляє neboley.com.ua.
Було обстежено близько трьох тисяч осіб, які вважають, що вони мають зайву вагу. При цьому встановлено цікаву закономірність: вірогідність отримати інфаркт у жінок, об’єм стегон яких понад 100 см, менше на 87 відсотків, ніж у їхніх струнких подруг. Крім того, сідничний жир містить чудову речовину: адипонектин, що відповідає за збереження артерій.
Борючись із зайвими кілограмами, не варто розпочинати боротьбу з генетичною пам’яттю організму. Відомості про належну кількість жирових клітин у нашому організмі закріплені на генному рівні й передаються у спадок, тому, прагнучи знизити свою вагу усілякими способами, ми часом просто завдаємо прямої шкоди своєму організму.
Звичайно, не завжди наявність зайвої ваги пояснюється генетичною схильністю до повноти. У більшості випадків надлишкова вага з’являється внаслідок ведення неправильного способу життя: переїдання і відсутності фізичних навантажень. У групі ризику перебувають також люди з неправильним обміном речовин, вагітні та жінки, котрі годують груддю. Ризик виникнення діабету, гіпертонії, інсульту, хвороб суглобів у повних людей набагато більший, ніж у худих.

Ярослав ШЛАПАК

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».