Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 18, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Червень 2015 09:47

Довго сидіти шкідливо

Rate this item
(0 votes)

Фахівці випустили офіційну рекомендацію для людей, які більшу кількість часу на день перебувають у сидячому положенні.
Науковці стверджують, що протягом восьмигодинного робочого дня варто хоча б дві години присвячувати легкому фізичному навантаженню.
За словами співробітника організації Active Working Гевіна Бредлі, швидкість обміну речовин сповільнюється приблизно на 90% уже після півгодинного сидіння.

Тому слід хоча б п’ять хвилин на день приділяти невеликому фізичному навантаженню. Фахівець із боротьби з надлишковою вагою з клініки Мейо припускає, що проблема ожиріння частіше стосується офісних працівників.
Експерти стверджують: фізичні навантаження позитивно позначаться на здоров’ї, а також дозволять збільшити продуктивність праці на 15%.
За оцінками ВООЗ, близько 95% дорослого населення в усьому світі нехтують фізичною активністю. Вони навіть не дотримуються мінімальної рекомендації: 30 хвилин помірного навантаження 5 разів на тиждень. Утім, фахівці вважають, що ситуація в офісах починає поступово змінюватися. Дехто проводить ділові зустрічі стоячи, а інші влаштовують невеликі перерви для легкої розминки протягом усього робочого дня.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».