Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 20:48

Зелений чай і зарядка допоможуть уповільнити симптоми хвороби альцгеймера

Rate this item
(0 votes)

Компонент із зеленого чаю і фізична активність здатні уповільнити розвиток хвороби Альцгеймера, вважають дослідники з Університету Міссурі.
Вони провели експерименти на мишах, що мали симптоми хвороби Альцгеймера. Гризунам давали епігаллокатехін-3-галлат (EGCG) — корисне з’єднання, яке міститься у зеленому чаї. Крім того, тваринам надали можливість виконувати фізичні вправи, зокрема бігати в колесі. Через деякий час дослідники оцінили результат.

Виявилося, що фізичні вправи і EGCG посприяли істотному уповільненню процесу розвитку захворювання. У гризунів значно покращилися когнітивні функції. Фахівці вважають, що результати їх дослідження можуть бути корисними для людей, які страждають від хвороби Альцгеймера.
Експерти нагадали, що при цій недузі в мозку накопичується білок бета-амілоїд і утворюються амілоїдні бляшки. До симптомів захворювання належать втрата пам’яті, сплутаність свідомості, емоційне збудження і байдужість до навколишнього середовища.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».