Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 20:28

Спеціалісти попереджають про ризик, пов'язаний із пломбуванням зубів у домашніх умовах

Rate this item
(0 votes)

Популярність наборів для пломбування зубів у домашніх умовах стає все ширшою. Фахівці дуже стурбовані цією тенденцією і попереджають про небезпеку такої процедури, пише Medikforum.
Дослідження, нещодавно проведене у Великобританії, засвідчило, що кожен п’ятий житель країни намагався самостійно видалити зуб замість того, щоб піти до професійного зубного лікаря. Крім того, близько 50% британців не відвідували стоматологів протягом двох років, а багато хто вирішує замість цього проводити досить складні і ризиковані стоматологічні процедури, такі як самостійне пломбування зубів.


В Інтернеті у продажу з’явилися спеціальні набори, які дозволяють поставити пломбу самостійно. Багато людей, які вдаються до використання таких наборів, намагаються заощадити на професійних послугах стоматолога.
Британські газети рясніють історіями про пацієнтів, які у спробах зайнятися самолікуванням зубів завдавали величезної шкоди порожнині рота. Вони стикалися із сильними болями, спотворювали власні зуби, і у підсумку були змушені витрачати багато тисяч на коригувальні операції, які тривали дуже довго.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».