Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 29 Травень 2015 20:18

Проблеми зі сном у дитини підвищують ризик психічних розладів у майбутньому

Rate this item
(0 votes)

Норвезькі дослідники виявили, що проблеми зі сном у дітей мають негативні довгострокові наслідки. Йдеться про підвищений ризик розвитку психічних розладів у майбутньому, пише Medikforum.
У дослідженні взяли участь тисяча дітей та їхні батьки. Усіх батьків опитали про якість сну дитини у 4-річному віці, а потім ще раз через два роки. Виявилося, що у дітей, які мали часті проблеми із засипанням, погано спали, а також відчували інші труднощі в плані сну, ризик розвитку психічних порушень був вищим.


Експерти вважають свою роботу важливим відкриттям, оскільки сон служить індикатором психічного здоров’я і може допомогти на ранній стадії звернути увагу на проблему. Крім того, розуміння важливості якісного сну для дитини підштовхне батьків шукати можливість налагодити сон малюка, знизивши тим самим ризик розвитку психічних захворювань у нього.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».