Здоров'я
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Травень 2015 17:38

П’ятеро близнюків – національний рекорд США

Rate this item
(0 votes)

У центральній жіночій клініці штату Техас, що у місті Х’юстон, уперше за всю історію Сполучених Штатів Америки з’явилося на світ п’ятеро дівчаток-близнят. Діти народилися здоровими і практично не потребують особливого догляду.
П’ятеро чарівних дівчаток-близнят з’явилися в родині Даніель та Адама Басбі. Вони вже придумали своїм новонародженим дочкам подвійні імена — Ава Лейн, Олівія Марі, Хейзел Грейс, Райлі Пейдж і Паркер Кейт. У цьому процесі активну участь узяла й їхня старша дочка — трирічна Блейк.
Ця подія є історичною для медицини США, адже це — перший випадок народження п’ятірні однієї статі за всю історію країни, а у світі подібна подія відбулась останнього разу у 1969 році.


Дівчатка з’явилися на світ за допомогою операції кесаревого розтину. Зачаття близнюків відбулося із застосуванням однієї з допоміжних репродуктивних технологій — внутрішньоматкової інсемінації.
Щоб забезпечити належний догляд немовлятам, під час пологів були присутні більше десяти медичних працівників (п’ять медичних бригад). А пологи приймав доктор Олександр Рейтер.
Професор Джейн Фінковскі-Рівера, головлікар клініки, зазначила, що всі діти з’явилися на світ із дуже гарними для такої багатоплідної вагітності показниками і хорошою вагою.
За її словами, мати новонароджених протягом усього періоду вагітності дуже ретельно дотримувалася всіх медичних рекомендацій, що, у свою чергу, забезпечило гарний розвиток усіх дітей. І все ж таки кілька днів усі новонароджені проведуть у спеціальних індивідуальних кувезах, оскільки в них ще не повністю стабілізувалося самостійне дихання.
За словами професора Джейн Фінковскі-Рівери, торік у цій лікарні на світ з’явилося 318 пар близнюків і 16 груп трійнят.

Ярослав ШЛАПАК, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».