Освіта
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Березень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 18 Листопад 2016 14:15

Легкий і дотепний посібник української мови

Rate this item
(1 Vote)

Нещодавно відбулася презентація книги «100 експрес-уроків української» та відкритий урок від автора і ведучого постійної рубрики «Сніданку з 1+1» Олександра Авраменка, повідомляє tsn.ua. Ілюстрована книжка у цікавій формі навчить грамоті як найменших учнів, так і старше покоління.
Під час презентації посібника «100 експрес-уроків української» Олександр розповів, чому був обраний саме кишеньковий формат книги, як підбирали теми уроків для книги, а також розповів про те, як створювались ілюстрації.
«Сьогодні все більше людей хочуть розмовляти українською, і вкрай важливо виростити покоління, яке буде розмовляти справжньою, грамотною українською мовою. Саме тому з’явився посібник «100 експрес-уроків української», який написав Олександр Авраменко. А видавництво #Книголав спільно зі студією «Сніданок з 1+1» допомогли йому побачити світ.

Неповторність книжки у тому, що вона навчає грамоті, але у такій легкій та дотепній манері, що втішені залишаться всі — як молодь, так і читачі старшого віку», — коментує керівник PR-департаменту «1+1 медіа» Світлана Павелецька.
На заході, який відвідало більше 400 шанувальників, також були присутні й ведучі телеканалу «1+1». Зокрема, ведучий «ТСН. Ранок» Святослав Гринчук розповів про те, якою є українська мова в Західній Україні, Олексій Душка, ведучий розслідувального реаліті «Життя без обману» поділився з аудиторією цікавими історіями, пов’язаними з вивченням української мови, а ведучий «Сніданку. Вихідний» Олександр Попов дав поради, як вивчити українську. Відомий співак і композитор ДІЛЯ розповів історію про те, як гурт «ТНМК» відмовився від концерту в РФ через те, що організатори вимагали перекладу пісень російською мовою.
Усі присутні мали змогу взяти участь у кількох тестових завданнях від Олександра та отримати корисний посібник у подарунок. Гості заходу перекладали поширені висловлювання з російської українською, разом з Олександром виправляли помилки у наголосах та зробили детальний аналіз декількох речень надскладного диктанту. Наприкінці заходу кожен охочий мав змогу придбати книгу Олександра Авраменка та взяти автограф у автора.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».